Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Σινεμά και DVD 31 - X-Men: Η Πρώτη Γενιά / X-Men: First Class (2011)


Σκηνοθεσία: ΜΑΘΙΟΥ ΒΟΝ
Σενάριο: ΑΣΛΕΙ ΜΙΛΕΡ, ΖΑΚ ΣΤΕΝΤΖ
Ηθοποιοί: ΤΖΕΙΜΣ ΜΑΚ ΑΒΟΙ, ΡΟΖΑΜΟΥΝΤ ΠΑΙΚ, ΜΑΙΚΛ ΦΑΣΜΠΙΝΤΕΡ, ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΟΥΟΚΕΡ
Χώρα: ΗΠΑ
Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 09/06/2011

Προτού οι Τσαρλς Ξαβιέ και Έρικ Λενσέρ πάρουν τα ονόματα Professor X και Magneto αντίστοιχα, ήταν δύο νέοι άντρες που ανακάλυπταν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά. Πολύ πριν γίνουν οι μεγαλύτεροι εχθροί, ήταν κολλητοί φίλοι, δούλευαν μαζί, αλλά και με άλλους μεταλλαγμένους για να σταματήσουν τη μεγαλύτερη απειλή που είχε γνωρίσει ποτέ ο κόσμος. Στην πορεία όμως, δημιουργείται μια ρήξη ανάμεσά τους, που οδηγεί στον αιώνιο πόλεμο μεταξύ της Αδελφότητας του Magneto και των X-Men του Professor X.



Οι Μάθιου Βον και Μπράιαν Σίνγκερ παρουσιάζουν στις 9 Ιουνίου την περιπέτεια "X-Men: Η πρώτη γενιά", πολυαναμενόμενο πρίκουελ της σειράς ταινιών "X-Men" και εξηγούν πώς ξεκίνησαν όλα για τους μεταλλαγμένους ήρωες της Marvel.



Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν στις 31 Αυγούστου 2010, στην Οξφόρδη της Αγγλίας. Στη συνέχεια η παραγωγή μεταφέρθηκε στα Pinewood Studios, στη Τζόρτζια τον Οκτώβριο και στη Λουιζιάνα της Νότιας Καρολίνα. Συμπληρωματικά γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στη Ρωσία.



Ο προυπολογισμός της ταινίας είναι 160 εκατομμύρια δολάρια. Έκανε άνοιγμα στην 1η θέση με 56 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο σαββατοκύριακο. Στον υπόλοιπο κόσμο έχει συγκεκτρώσει 64 εκατομμύρια δολάρια, αποφέροντας συνολικά 120 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ταινίες της σειράς το "X-Men: Η Πρώτη Γενιά" έκανε το δεύτερο χαμηλότερο άνοιγμα μετά την πρώτη ταινία της σειράς, X-Men (2000).

Δείτε το trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...