Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

Νέες εκδόσεις 70 - Bell 1000


Ο Θόλος (Under the Dome)
Stephen King


Μετάφραση: Νίκος Σπυριδάκης
Σελίδες: 1168
Tιμή: € 14,00
ISBN: 978 960 450 000 0
Εκδόσεις: Bell/Χαρλένικ

Πρόκειται για τον 1000στό τίτλο της σειράς. Μικρό μέγεθος με χρυσό (συλλεκτικό) εξώφυλλο και 1168 σελίδες, μικρές μεν αλλά πυκνές.
Το βιβλίο του Stephen King “Ο Θόλος” κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις εκδόσεις Bell/Χαρλένικ και είναι διαθέσιμο συγχρόνως σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.
Πρόκειται για βιβλίο που είχε βγει το 2009 στα αγγλικά με τον τίτλο Under the Dome.
Η τιμή για το τυπωμένο βιβλίο είναι €14 και για το ηλεκτρονικό €12.60 (από το myeBooks.gr, PDF με Adobe DRM). Καθώς δηλαδή στα περισσότερα βιβλιοπωλεία μια έκπτωση 10% για το τυπωμένο βιβλίο είναι δεδομένη, έντυπο και ηλεκτρονικό βιβλίο έχουν την ίδια ακριβώς τιμή. Το μόνο που σώζει κάπως την κατάσταση είναι ότι το τυπωμένο βιβλίο, με μέγεθος 1168 σελίδες, είναι ήδη σχετικά φτηνό για τα ελληνικά δεδομένα.


Η υπόθεση του βιβλίου:
Είναι ένα ήσυχο φθινοπωρινό πρωινό στη μικρή πόλη του Τσέστερ'ς Μιλ. Η Κλοντέτ Σάντερς κάνει μάθημα αεροπλοΐας, η κυρία Έβανς φροντίζει το λαχανόκηπό της, ο Ντέιλ Μπάρμπαρα ετοιμάζεται να φύγει μακριά με οτοστόπ…
Ξαφνικά, ένα αόρατο φράγμα περικλείει την πόλη. Γίνεται τόσο απότομα, που το χέρι της κυρίας Έβανς κόβεται στα δύο ακριβώς πάνω στο όριό του. Το αεροπλάνο της Κλοντέτ συντρίβεται στα τοιχώματά του. Κι ο Ντέιλ δεν μπορεί πια να πάει πουθενά. Τίποτε δεν περνάει το Θόλο…
Κανείς στο Τσέστερ’ς Μιλ δεν ξέρει τι ακριβώς είναι αυτό που τους απέκοψε από τον υπόλοιπο κόσμο, από τι προήλθε, ούτε πώς μπορούν να το διαπεράσουν. Αλλά ένας φανατικός και αδίστακτος άνθρωπος, ο Τζιμ Ρένι, βλέπει στο Θόλο την τέλεια ευκαιρία για να υποτάξει την πόλη στην παρανοϊκή εξουσία του.
Ενώ όλες οι προσπάθειες του έξω κόσμου να σπάσουν το φράγμα αποτυγχάνουν, ο Ντέιλ και οι λιγοστοί σύμμαχοί του προσπαθούν να αντιταχθούν στο καθεστώς τρόμου που επιβάλλει ο Ρένι. Και στο μεταξύ, τα τρόφιμα μειώνονται, το νερό και ο αέρας λιγοστεύουν. Ο χρόνος λιγοστεύει για όσους βρίσκονται κάτω απ’ το Θόλο…
Ένα θρίλερ υψηλής τάσης, αποκαλυπτικό όραμα και ταυτόχρονα μια γοητευτική πολιτική αλληγορία, από τον ασύγκριτο Stephen King...


Εξώφυλλα ξένων εκδόσεων του βιβλίου

1 σχόλιο:

  1. Υπενθυμίζουμε σε όλους τους φίλους μας πως αύριο γίνεται η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Νικολαΐδη, «Το Αλφαβητάρι του ΑΙΓΑΛΕΩ, μια πόλη, μια ιστορία».
    Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις 20.00 μ.μ. στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Αιγάλεω «Γιάννης Ρίτσος» (Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...