Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Αξέχαστες Ιστορίες 35 - Η θεά του δάσους


Η ιστορία που θα σας θυμίσουμε σήμερα, γράφτηκε το 1974 από τον συγγραφέα και εκδότη Πότη Στρατίκη (ψευδώνυμο Κώστας Φωτεινός) και δημοσιεύτηκε το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς στο τεύχος 553 του περιοδικού Μικρός Σερίφης.
Υπόθεση: Ένα χρόνο πριν αρχίσει η ιστορία μας, είχε μπει στο Βέηλ ένας ετοιμοθάνατος καβαλάρης. Ερχόταν από τα κοντινά βουνά και στο παραμιλητό του ανέφερε μια «θεά του δάσους». Στις τσέπες του βρέθηκε ένα κομμάτι από ατόφιο χρυσάφι και όλοι το συνδύασαν με την «θεά του δάσους». Στο διάστημα που μεσολάβησε, πολλοί κάου-μπόυς πήγαν στα βουνά ψάχνοντας την γυναίκα αυτή, μιας και στο μυαλό όλων η παρουσία της είχε συνδυαστεί με το χρυσάφι. Κανένας όμως δεν κατάφερε να την συναντήσει… Τώρα, όμως, τρεις κάου-μπόυς ξεκινάνε από το Βέηλ για να μπούνε στα βουνά. Και η μοίρα τους, θα τους φέρει αντιμέτωπους με την θεά του δάσους… Κι επειδή κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, δεν έχουν και οι τρεις καλούς σκοπούς... Στα ίδια βουνά ταξιδεύουν και οι τέσσερις μικροί μας φίλοι, που για ακόμη μια φορά θα μπλεχτούν σε μια εντελώς απρόσμενη περιπέτεια...
Κριτική: 5/5

Η ιστορία αυτή δημοσιεύθηκε από τότε άλλες δύο φορές, στα τεύχη 990 και 1436 του ίδιου περιοδικού.


Π.Π.

6 σχόλια:

 1. Την συγκεκριμένη ιστορία την έχω διαβάσει. Ξεκινά με μεγάλο ενδιαφέρον αλλά προς το τέλος γίνεται λίγο ανούσια. Προς Θεού! Δεν κρίνω τη βαθμολογία. Άλλωστε δεν μου άρεσαν ποτέ οι βαθμολογίες.
  Από την άλλη βέβαια αυτές οι ιστορίες απευθύνονταν σε μικρά παιδιά. Κι εμείς μεγαλώσαμε και δεν μπορούμε να τις αισθανθούμε όπως τότε. Σε ευχαριστούμε Κώστα Φωτεινέ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν διαφωνώ μαζί σου, Bill. Απλώς, με την ευκαιρία, θέλω να διευκρινίσω κάποια πράγματα σχετικά με τις "βαθμολογίες" των ιστοριών. Πέραν του ότι η κάθε είδους κριτική ή βαθμολόγηση είναι πάντα κάτι υποκειμενικό, εδώ μπορεί να βλέπεις βαθμολογία πολύ καλύτερη ή χειρότερη από αυτή που εσύ θα έβαζες, ίσως... Το ζήτημα είναι πάντα από ποια σκοπιά κρίνουμε κάτι, με βάση ποια κριτήρια και φυσικά πόσο αυστηροί θέλουμε να είμαστε...
  Επειδή ετοιμάζεται κάτι πάρα πολύ "μεγάλο" που έχει να κάνει με τις ιστορίες των θρυλικών παιδιών, δεν θα αναλύσω περισσότερο σήμερα το θέμα, αλλά κάποια άλλη στιγμή σίγουρα....
  Πάντως, οι "κριτικές" των ιστοριών που δημοσιεύονται αφορούν την συνολική εικόνα μιας περιπέτειας και προσμετρώνται σε αυτές διάφοροι επιμέρους τομείς (π.χ. εξέλιξη πλοκής, αληθοφάνεια ιστορίας, λάθη του συγγραφέα κτλ).
  Προς το παρόν, Billάκο, σου εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο (ή καλό τριήμερο αν είσαι από τους τυχερούς)!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εγώ πιστεύω ότι ο κάθε συγγραφέας είχε ένα δικό του, προσωπικό στυλ. Άρα, μάλλον δεν μπορούμε να τους κρίνουμε όλους με τα ίδια κριτήρια...
  Αν αποδεχτούμε ότι πρέπει να βαθμολογούμε κάθε ιστορία που διαβάζουμε, τότε θα πρέπει να βάλουμε συγκεκριμένους κανόνες στην βαθμολόγηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Έχετε δίκιο αμίγκος ο καθένας από τη σκοπιά του. Εγώ περιμένω αυτό που ετοιμάζεται για τις ιστορίες της Θρυλικής Τετράδος. Άλλωστε με πονάει που το όμορφο magazine (μας) έχει καιρό να βγεί!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Φίλοι μου, όλα θα γίνουν, μην μου ανησυχείτε για τίποτα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Θέλουμε νέο Magazine τώρα!
  Κίνημα Αγανακτισμένων

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...