Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Εμείς προτείνουμε... 171 - Ματωμένος έρωτας (Λογοτεχνία)


Ματωμένος έρωτας
Αστυνομικό ερωτικό θρίλερ

Μια μοιραία γυναίκα μεταμορφώνει τη ζωή του Σταύρου Σταρόπουλου σε κόλαση. Η αγάπη του για εκείνη κορυφώνεται μέσα από την εξέλιξη μιας συναρπαστικής περιπέτειας, όπου το πάθος για εκδίκηση και το αβυσσαλέο μίσος καλύπτεται με το μανδύα του έρωτα. "Τόση λίγη, λοιπόν, είναι η αγάπη που δεν φτάνει για όλους;" αναρωτιέται ο συγγραφέας.
Η έντονη δράση, το σασπένς, οι γλαφυρές περιγραφές αλλά και οι εσωτερικές αναζητήσεις, αναδεικνύουν αυτό το ερωτικό θρίλερ σε μια ιστορία όπου ο ανθρώπινος πόνος αναζητά λύτρωση και η αγάπη ένα καταφύγιο. Οι ανατροπές καθηλώνουν κι οι εσωτερικές συγκρούσεις των ηρώων, μέσα από ψυχολογικές προεκτάσεις κι εντάσεις, καθιστούν την ιστορία συναρπαστική, με την αγωνία να κορυφώνεται σε κάθε του σελίδα.

Το παιχνίδι ανάμεσα στο καλό και το κακό, το οργανωμένο έγκλημα, η φιλία που δοκιμάζεται, η ερωτική εξάρτηση, η ζήλια και ο πόνος της προδοσίας, αποτελούν βασικά θέματα του μυθιστορήματος. Η βία και οι ερωτικές σκηνές εναλλάσσονται με τις σκηνές δράσης, αλλά και τις απλές περιγραφές της καθημερινότητας και των συνηθειών των ηρώων σε μια καλά δομημένη και ταυτόχρονα γεμάτη ανατροπές πλοκή, συνθέτοντας ένα βιβλίο που διαβάζεται πολύ ευχάριστα.
Εύα Στάμου, http://www.lexima.gr/

Μια μοιραία γυναίκα. Για πάντα καταστροφική. Αυτός τσιμπάει.
Β.Κ.Κ., http://www.enet.gr/

Ενώ το τυπικό αστυνομικό μυθιστόρημα εστιάζεται στη δράση, ο Παπαδάκης αφιερώνει αρκετό χώρο για να περιγράψει τα αισθήματα των ηρώων του, παρουσιάζοντάς τους έτσι ως ζωντανές προσωπικότητες και όχι άχρωμες -έστω, έγχρωμες- φιγούρες ενός παιχνιδιού ηλεκτρονικού υπολογιστή. Έτσι το μυθιστόρημα, ενώ έχει την τυπική δομή του αστυνομικού μυθιστορήματος, αγγίζει σε μεγάλο βαθμό και το κοινωνικό μυθιστόρημα.
Δεν ξέρω αν η επόμενη υπέρβαση του Παπαδάκη θα είναι προς αυτό το είδος. Ως ταλαντούχος συγγραφέας όμως είμαστε σίγουροι ότι θα μαγεύει τους αναγνώστες του με όποιο είδος και αν ασχοληθεί.
Μπάμπης Δερμιτζάκης, http://www.lexima.gr/

Συγγραφέας: Γιώργος Πολ. Παπαδάκης
Εκδόσεις: Δρόμων, 2012
Σελίδες: 248
ISBN: 978-960-694-147-4
Τιμή: €14,91

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...