Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Νέες εκδόσεις 449 - Λούκυ Λουκ - Έθνος #16


Την Κυριακή 14 Ιουλίου, η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" κυκλοφόρησε με ένθετο ένα ολόκληρο τεύχος του Λούκυ Λουκ, στα πλαίσια της συνεργασίας με την "Μαμούθ Κόμιξ". Η γνωστή, πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης σε προσιτή τιμή (4,00 ευρώ η έκδοση με τις προσφορές).

Το τεύχος: ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ("LES RIVAUX DE PAINFUL GULCH")
Α' έκδοση: Περιοδικό SPIROU, τεύχη 1186-1207 (1961)
Α' έκδοση σε άλμπουμ: DUPUIS, Paris, 1962
Σκίτσα: MORRIS
Κείμενα: GOSCINNY
Oι "βεντέτες" μεταξύ οικογενειών ήταν ένα μελανό σημείο που χαρακτήριζε αρκετές πόλεις της Αγριας Δύσης, με συνέπειες ολέθριες για την πρόοδο και την ευημερία της πόλης. Ο ποιητής έλεγε ότι "για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ" και στην ιστορία μας ισχύει κάτι το ανάλογο, δηλαδή ότι "για να γυρίσουν τα ξεροκέφαλα κεφάλια, θέλει μυαλό πολύ". Ωραία, καταλάβατε σε τι τρελλή ιστορία έχει μπλέξει ο Λούκυ Λουκ, παρά τις αντιρρήσεις της Ντόλλυ. Ο μοναχικός καουμπόι πρέπει να συμφιλιώσει δύο τέτοιες οικογένειες που τυχαίνει να είναι και οι πλουσιότερες της πόλης, για να γίνει επιτέλους η πόλη πλουσιότερη. Η δύναμη της συνεργασίας είναι τεράστια και όταν συμβαίνει αυτό, ένα κι ένα δεν κάνουν δύο αλλά κάτιτις περισσότερο. Ο Λούκυ Λουκ μπορεί να διαθέτει πείσμα, επιμονή και υπομονή και ένα μυαλό που το χρησιμοποιεί με την ίδια επιδεξιότητα, όπως ακριβώς και το πιστόλι του. Θα μπορέσει, όμως, να τα καταφέρει μόνος του, αντιμέτωπος μ' αυτόν τον τρελλό αρσενικό εγωισμό;
Οι οικογένειες O'Timmins (με τις μεγάλες κόκκινες μύτες) και O'Hara (με τα μεγάλα αυτιά) βρίσκονται σε πόλεμο για δεκαετίες, χωρίς να ξέρουν καν το γιατί. Ο Lucky Luke διορίζεται δήμαρχος της πόλης τους, Painful Gulch, προσπαθώντας να λύσει αυτό το πρόβλημα.
Ο Λούκυ προσπαθεί να συμφιλιώσει τις δύο οικογένειες με ένα μεγάλο πάρτι, με διαγωνισμούς, όπου τα πάντα είναι προγραμματισμένα έτσι ώστε μόνο οι O'Timmins και οι O'Hara να κερδίζουν αλλά μάταια. Στο τέλος, ο ήρωάς μας αποφασίζει τελικά να χώσει τους όλους τους άνδρες και από τις δύο οικογένειες στη φυλακή, μέχρι να αποφασίσουν να κάνουν ειρήνη. Οι γυναίκες των δύο οικογενειών, που έχουν κουραστεί από τον πόλεμο αυτό, επιταγχάνουν τη συμφιλίωση. Η Painful Gulch γνωρίζει επιτέλους την ειρήνη!

Επόμενο τεύχος: ΣΥΡΜΑΤΑ ΣΤΑ ΛΙΒΑΔΙΑ


2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...