Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

Εμείς προτείνουμε... 175 - Οι Αδελφοί Ντάλτον (Μυθιστόρημα)


«Μην περιμένετε άψογη λογοτεχνία σε αυτό το βιβλίο, έτσι κι αλλιώς δεν του χρειάζεται. Σας διαβεβαιώ, όμως, ότι κάθε γεγονός το οποίο εμπεριέχεται και αφορά εμένα και τα αδέρφια μου είναι απόλυτα αληθές σε κάθε λεπτομέρειά του και είναι η πρώτη αληθινή και η μόνη αυθεντική ιστορία που έχει γραφτεί ποτέ για εμάς…»
Emmett Dalton

Πολλές συμμορίες της Άγριας Δύσης κατάφεραν να γίνουν μύθοι, καμία όμως δεν κατάφερε να φτάσει την Συμμορία των Ντάλτον. Η ιστορία τους είναι μοναδική όχι μόνο για τις παράτολμες ληστείες τους αλλά και για τον τρόπο που πέρασαν στην παρανομία: ξεκινώντας ως εκπρόσωποι του νόμου, αυτός τους γύρισε την πλάτη, αναγκάζοντάς τους να γίνουν εγκληματίες.
Τι πραγματικά έγινε; Πόσο σίγουροι είστε ότι θα κάνατε κάτι διαφορετικό αν ήσασταν στη θέση τους;
Το βιβλίο αυτό, γραμμένο το 1918, αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη καταγραφή ενός παρανόμου της Άγριας Δύσης. Είναι η πραγματική ιστορία των διαβόητων Αδελφών Ντάλτον, όπως δεν ειπώθηκε ποτέ, από τον Έμμετ… τον «Ψηλό» της συμμορίας.

Ο συγγραφέας: Ο Έμμετ Ντάλτον γεννήθηκε στις 3 Μαΐου του 1871. Όντας ο μικρότερος γιός της οικογένειας Ντάλτον, ακολούθησε τα βήματα των αδελφών του. Πέρασε στη παρανομία, συμμετείχε σε ληστείες τρένων και σε άλλες δραστηριότητες της συμμορίας στην αμερικανική Άγρια Δύση.
Επιπλέον, πήρε μέρος στην τελευταία αποτυχημένη διπλή ληστεία τραπεζών που επιχείρησε η συμμορία, το 1892, στο Kansas. Τέσσερεις πέθαναν στη συμπλοκή, όμως, ο Έμμετ επιβίωσε παρά τις 23 σφαίρες που δέχθηκε. Καταδικάστηκε σε ισόβια, αλλά δεκατέσσερα χρόνια μετά του δόθηκε αμνηστεία. Πατώντας πάνω στην κακή του φήμη, κατάφερε να γίνει συγγραφέας και ηθοποιός του Hollywood.
Πέθανε σε ηλικία 66 ετών, στις 13 Ιουλίου του 1937.

Εκδόσεις: Πηγή
Συγγραφέας: Emmett Dalton
Διαστάσεις: 14 x 21 cm
Σελίδες: 252
Τιμή: 14,00€

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

2 σχόλια:

 1. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον βιβλίο! Άντε να μάθουμε επιτέλους την αληθινή ιστορία των αδελφών Ντάλτον!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στο Λούκυ Λουκ τους γελοιοποίησαν εντελώς, όμως μάλλον στην πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετικοί!...
   Καλό διάβασμα!

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...