Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Νέες εκδόσεις 800: Μικρός Σερίφης #1470


Νέο τεύχος του Μικρού Σερίφη στα περίπτερα,
έπειτα από 23 χρόνια!

Με ιδιαίτερη συγκίνηση τρέξαμε σήμερα το πρωί στα περίπτερα για να βρούμε και να αγοράσουμε τον καινούριο Μικρό Σερίφη! Η αλήθεια είναι ότι γυρίσαμε αρκετά σημεία πώλησης για να ελέγξουμε αν έγινε σωστά η διανομή και αγοράσαμε περισσότερα του ενός αντιτύπου -έτσι για να πάει γούρι!
Ένα καινούριο τεύχος του αγαπημένου μας περιοδικού στα περίπτερα ήταν όνειρο πολλών χρόνων -συγκεκριμένα εικοσιτριών! Με την βοήθεια κάποιων πολύ καλών φίλων, το όνειρο αυτό κατάφερε να γίνει πραγματικότητα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η έκδοση, όμως κυρίως πρέπει να αναφερθούμε σε κάποια πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα.
Καταρχήν, στον ακούραστο δημιουργό και συγγραφέα Πότη Στρατίκη. Έναν άνθρωπο με του οποίου τα κείμενα, μέσω περιοδικών και βιβλίων, μεγαλώσαμε και χτίσαμε τον χαρακτήρα μας. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε να τον έχουμε κοντά μας για πάρα πολλά χρόνια ακόμα και να μας φωτίζει με το πνεύμα και τα έργα του.
Έπειτα, ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει να πούμε στον Λεωκράτη Ανεμοδουρά, έναν νέο εκδότη με όραμα και φιλοδοξίες, που πίστεψε στην δυναμική αυτού του τίτλου και επένδυσε σ' αυτόν αναλαμβάνοντας το όποιο ρίσκο. Ελπίζουμε, από πλευράς μας, να σταθήκαμε στο ύψος των απαιτήσεών του και να φτιάξαμε ένα περιοδικό όμορφο και ευανάγνωστο.
Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τον φίλο καλλιτέχνη Κώστα Φραγκιαδάκη, που σχεδίασε τις εικόνες για το εξώφυλλο και την ιστορία του τεύχους, όπως και την Ειρήνη για την φιλολογική επιμέλεια των κειμένων.
Στη συνέχεια, ευχαριστούμε την φίλη Ρόζα που μέσα σε ελάχιστο χρόνο "έστησε" το περιοδικό ξεκινώντας από το μηδέν, ακολουθώντας όμως πιστά τις προτάσεις μας.
Τέλος, θέλουμε να σταθούμε στην συμβολή των Νίκου Ζώη και Θεοδόση Στάλια, οι οποίοι δεν έπαψαν στιγμή να πιστεύουν ότι η ιστορία "60 λεπτά αγωνίας" θα έβρισκε τον δρόμο για το τυπογραφείο. Μαζί με αυτούς, ευχαριστούμε και τους φίλους και ακούραστους συνοδοιπόρους Νίκο Νικολαΐδη, Χρήστο Νάστο, Βαγγέλη Παπαδόπουλο και Αθανάσιο Ποδάρα που συνέβαλαν με τον δικό τους πολύτιμο τρόπο στο να φτάσουμε σε αυτή την έκδοση.


Το καινούριο τεύχος περιλαμβάνει αναλυτικά:
-"60 λεπτά αγωνίας": Μια όμορφη περιπέτεια με πρωταγωνιστές τα θρυλικά παιδιά του νόμου, τον Τζιμ Άνταμς και την παρέα του. Πρόκειται για αδημοσίευτη ιστορία που περιέχει όλα τα κλασικά στοιχεία που αγαπήσαμε στις περιπέτειες του Μικρού Σερίφη.
-"Ο Πότης Στρατίκης και ο μύθος του Μικρού Σερίφη": Ένα βιογραφικό σημείωμα για τον ακούραστο συγγραφέα, ο οποίος -με τα χιλιάδες αναγνώσματά του- γαλούχησε πολλές γενιές.
-"Μικρός Σερίφης - Ένας θρύλος που ζει ακόμα": Ένα πολύτιμο άρθρο για να θυμηθούν οι παλιοί αναγνώστες και να μάθουν οι καινούριοι την ιστορία του περιοδικού αλλά και των ηρώων-πρωταγωνιστών.
-"Η ιστορία ενός εξωφύλλου": Ένα σημείωμα του εκδότη Νίκου Ζώη σχετικά με το εξώφυλλο που τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε σε αυτή την έκδοση.
-"Τζιμ Άνταμς": Ποιος ήταν ο Μικρός Σερίφης; Ποια ήταν τα στοιχεία εκείνα του χαρακτήρα του που τον έκαναν τόσο αγαπητό στους αναγνώστες και εκτόξευσαν την δημοτικότητά του σε τόσο τρομερά ύψη; Ένα μικρό αφιέρωμα στον πιο δυναμικό, τολμηρό, έξυπνο και όμορφο ήρωα περιοδικού, που δημιουργήθηκε ποτέ στη χώρα μας!
-"Αρρίμπα Μουτσάτσος!!": Ο... θρυλικός Πεπίτο Γκονζάλες είναι στην παρέα μας και παραλαμβάνει τα γράμματα και τα e-mails που στέλνετε στο περιοδικό!

Είμαστε σίγουροι ότι θα στηρίξετε όλοι αυτή τη προσπάθεια, ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί η έκδοση και να φτάσουμε ακόμα και στο τεύχος 1500!
Καλή ανάγνωση!

Μικρός Σερίφης #1470
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 17 Φεβρουαρίου 2015
Εκδόσεις: Comics & Crosswords Publications Lp
Υπεύθυνος έκδοσης: Λεωκράτης Ανεμοδουράς
Συγγραφέας: Πότης Στρατίκης
Εικονογράφηση: Κώστας Φραγκιαδάκης
Συντελεστές έκδοσης: Παναγιώτης Πλαφουτζής, Ειρήνη Φώτη, Νίκος Ζώης, Θεοδόσης Στάλιας
Σελίδες: 68
Τιμή: 2,90€

------------------------------------


ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΤΕΤΡΑΔΑ!
Εσύ θα βοηθήσεις;
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

10 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για το νέο μικρό σερίφη.
    Εύχομαι να προχωρήσει ο Λεωκράτης και στο επόμενο.
    Από πλευράς μου θα ήθελα να συμβάλω στη βελτίωση της έκδοσης.
    Καλή επιτυχία!
    Νίκος Ζώης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα όνειρο χρόνων έγινε πραγματικότητα! Μικρός Σερίφης στα περίπτερα....κ θα κάνουμε ότι καλύτερο, ώστε να υπάρξει και συνέχεια....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εννοείται ότι τρέξαμε και εμείς χτες το πρωί για να πάρουμε το δικό μας αντίτυπο. Φυσικά και θα πάρουμε περισσότερα του ενός αντίτυπου για να στηρίξουμε οσο γίνεται αυτή την άξια έκδοση. Να δώσω και πάλι συγχαρητήρια σε όσους συνεργάστηκαν και βοήθησαν για να έχουμε στα χέρια μας αυτό το αποτέλεσμα!! Μακάρι να υπάρξει και συνέχεια!

    Επειδή διάβασα χτες όλο το τεύχος έχω να πω ότι η ιστορία "60 λεπτά αγωνίας" θα μπορούσε κάλλιστα να μπει στην κατηγορία των Αξέχαστων Ιστοριών. Είναι ένα μικρό αριστούργημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετά τις 11:00 το βράδυ κι αφού τους έστειλα για ύπνο όλους, κάθισα και άρχισα να ξεφυλλίζω το Μ.Σ. 1470. Περασμένα μεσάνυχτα, γύρω στις 01:00 είχα διαβάσει ότι είχε μέσα.
    Συγκίνηση, αναπόληση, ευχαρίστηση, ελπίδα και συγχαρητήρια.
    Συγκίνηση γιατί ο Κώστας Φωτεινός παραμένει αστείρευτος ακόμα.
    Αναπόληση της παιδικής μου ηλικίας πριν από 35 και βάλε χρόνια (1979-82) που διάβαζα κάθε μέρα Μ.Σ., Μ.Α., Μ.Κ.
    Διαβάζω και τώρα, αλλά τότε ήταν αλλιώς. Σαν τότες αισθάνθηκα και χθες το βράδυ.
    Ευχαρίστηση που επιτέλους βγήκε και το νέο τεύχος.
    Ελπίδα να υπάρξει συνέχεια.
    Συγχαρητήρια σε όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απροσμέτρητα συγχαρητήρια σε όλους όσους έβαλαν έστω ένα λιθαράκι για αυτή την έκδοση! Ακόμη μου φαίνεται απίστευτο! Να είστε καλά όλοι εύχομαι και καλή δύναμη! Ότι με χρειαστείτε μην διστάσετε! Καλοτάξιδο, Παναγιώτη, παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδιά, σας ευχαριστούμε έναν-έναν ξεχωριστά για την υποστήριξη και τα καλά σας λόγια!
    Η προσπάθεια είναι συλλογική και η συγκίνηση μεγάλη, καθώς καταφέραμε κάτι που χρόνια επιθυμούσαμε.
    Το αν θα συνεχιστεί αυτή η έκδοση εξαρτάται από την αποδοχή και τις πωλήσεις του περιοδικού! Γι' αυτό, προωθήστε το νέο της είδησης σε φίλους και γνωστούς! Αναζητήστε τον Μικρό Σερίφη στα περίπτερα της γειτονιάς σας και τοποθετήστε τον σε εμφανές σημείο για να φαίνεται.
    Αν έχετε κάποιον δικό σας άνθρωπο (ειδικά οι φίλοι της επαρχίας) που δουλεύει σε κάποια τοπική εφημερίδα, ραδιοφωνικό σταθμό ή κανάλι, μιλήστε του για το περιοδικό!
    Ας βοηθήσουμε όλοι αυτόν τον τίτλο που μαζί του μεγαλώσαμε... Αν πιστεύετε ότι αξίζει κάποια στιγμή να τον βρουν μπροστά τους και τα δικά μας παιδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγχαρητήρια για την έκδοση και καλές πωλήσεις! Ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η έκδοση γιατί πιστεύω πραγματικά ότι χρειάζεται να κυκλοφορεί ένα έντυπο σαν τον Μικρό Σερίφη!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το πηρα & το πηρα ξανα για 2η φορα, για νοιωσω αυτην την ξεχασμενη ικανοποιηση οπως καποτε. Μια εβδομαδα αργοτερα & λογω εργασιας περνω πολυ τακτικα απο τα σημεια οπου διανεμεται. Τα νεα ειναι ευχαριστα διοτι τα 3/4 των τευχων εξαφανιστηκαν, ο Μικρος Σεριφης μετα απο 23 χρονια σιωπης & 53 χρονια απο την πρωτη του εκδοση, απεδειξε επαξια στον δημιουργο της, με αυτη την θαυμασια εκδοση οτι μπορει ακομη & τιμα το ηρωικο αστερι του νομου, & ταυτοχρονα η Θρυλικη Τετραδα απαριθμιζει τους φιλους της, οπου ειναι πολλοι περισσοτεροι απ' οτι περιμενεμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαθοκλή και Σπύρο, μακάρι να πάμε καλά. Τα μηνύματα είναι ευχάριστα και από Αθήνα, οπότε είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Το περιοδικό θα μείνει στα σημεία πώλησης αρκετό διάστημα ώστε να το δουν κι εκείνοι που δεν τα επισκέπτονται τόσο συχνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αναμνησεις αναμνησεις!!!!! εχω παλια τευχη αγορασμενα απο παλαιοβιβλιοπωλεια....αναμνησεις παιδικες και αγνες.....αλλων εποχων που δεν υπαρχουν πια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...