Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Εμείς προτείνουμε... 338: Το παιδί από το Κολοράντο (Μυθιστόρημα)


Εκεί που οι μύθοι συγχέονται με την πραγματικότητα, κρύβεται η αλήθεια…

Ο Στίβεν Κινγκ, ο διασημότερος συγγραφέας του κόσμου, παρουσιάζει μια αντισυμβατική ιστορία μυστηρίου, η οποία γίνεται το πρόσχημα για ένα μάθημα πάνω στην ηθική της δημοσιογραφίας και την «κατασκευή» ενός θέματος από αμφιλεγόμενα ή ακόμη και ανύπαρκτα στοιχεία.
Το "Παιδί από το Κολοράντο" είναι ένα από τα ανέκδοτα έως τώρα στα ελληνικά έργα του «Βασιλιά» (όπως τον αποκαλούν οι φανατικοί του φίλοι σε όλο τον κόσμο) και πρωτοδημοσιεύτηκε στην Αμερική το 2005 στην κλασική μορφή βιβλίου τσέπης με την οποία εκατοντάδες εκατομμύρια βιβλία πωλούνταν την εποχή της ακμής των λαϊκών μυθιστορημάτων pulp fiction.
Ένα ιδιαίτερο και ασυνήθιστο βιβλίο του «υπέροχου» (Time), «γεννημένου αφηγητή» (Library Journal) Στίβεν Κιγνκ, που δεν πρέπει να λείψει από τη βιβλιοθήκη κανενός πιστού αναγνώστη του μεγάλου αυτού συγγραφέα.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Το 1980, ένας άντρας βρίσκεται νεκρός στο νησί Μους-Λούκιτ, στα ανοιχτά της Ακτής του Μέιν. Πάνω του δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ταυτότητας. Η αναγνώριση του πτώματος γίνεται ενάμιση χρόνο μετά, από μια σύμπτωση, αλλά και πάλι κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πώς βρέθηκε εκεί και αν ο θάνατός του ήταν ατύχημα, δολοφονία ή κάτι πιο παράξενο... Και αυτή είναι απλώς η αρχή του μυστηρίου.
Τώρα, δυο ηλικιωμένοι δημοσιογράφοι διηγούνται στη νεαρή φοιτήτρια Στέφανι Μακάν, που κάνει την πρακτική της στην εφημερίδα του νησιού, την ιστορία εκείνου του νεκρού –του «Παιδιού από το Κολοράντο», όπως έμεινε να τον λένε. Μια ιστορία γεμάτη κενά, ερωτηματικά, εικασίες και απρόσμενες ανατροπές, με πυρήνα τον ίδιο τον τρόπο που δημιουργούνται οι μύθοι και τη φύση του μυστηρίου.

Αναβιώνοντας το είδος των λαϊκών μυθιστορημάτων pulp fiction που μεσουρανούσαν στην Αμερική από το ’40 ως το ’60, ο Στίβεν Κινγκ διηγείται με μοναδική μαεστρία μια ιστορία για το σκοτάδι που φωλιάζει στην καρδιά του ανεξακρίβωτου και για την ορμή που μας ωθεί να εξερευνούμε το ανεξήγητο.

Τίτλος πρωτοτύπου: Colorado Kid
Ημερομηνία έκδοσης: 01/2015
Συγγραφέας: Stephen King
Μετάφραση: Γωγώ Αρβανίτη
Σχεδιασμός εξωφύλλου: Άγγελος Αναστασιάδης
Σελίδες: 192
Τιμή: € 6,50
ΙSBN: 978 960 507 077 9
Εκδόσεις: Bell

------------------------------------


ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΤΕΤΡΑΔΑ!
Εσύ θα βοηθήσεις;
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...