Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Η DC Comics έχει πλέον νέο λογότυπο!


Κυρίες και κύριοι, αυτό που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία είναι το νέο logo της DC! Για την ακρίβεια, σας παρουσιάζουμε σήμερα τα ΝΕΑ logo της εταιρείας, καθώς -όπως διαπιστώνεται και οι ίδιοι- υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων! Κάποια ίσως να είναι επετειακά ή να συνοδεύουν την προβολή κάποιας ταινίας και ουσιαστικά στα εξώφυλλα των περιοδικών να εμφανίζονται μόνο ένα ή δύο από αυτά (με χρωματικές παραλλαγές)...
Το δεδομένο πάντως είναι ότι το σήμα της DC άλλαξε! Για ακόμη μία φορά...



Παραθέτουμε μια φωτογραφία που δείχνει δοκίμια τευχών με το νέο λογότυπο, καθώς και μια "εικονογραφημένη" αναδρομή στην ιστορία των logo της εταιρείας.
Η χρήση του νέου λογότυπου θα έχει και άλλου είδους εφαρμογές, όπως animated σε touchscreen, σαν το ακόλουθο παράδειγμα με τον Green Lantern.



Σε δηλώσεις του ο Amit Desai (Senior Vice President of Franchise Management) είπε μεταξύ άλλων:
“Δεν θέλαμε ένα στατικό λογότυπο, αλλά μία ζωντανή ταυτότητα που θα περικλείει τη δύναμη του storytelling και των χαρακτήρων μας. Αυτό που είναι ξεχωριστό στο περιεχόμενο της DC είναι η έννοια της διπλής ταυτότητας. Όταν σκέφτεται κανείς τους υπερήρωες της DC Comics, υπάρχει πάντα μια μυστική ταυτότητα. Όταν σκέφτεται κανείς τη Vertigo, υπάρχει -σε πολλές ιστορίες- η έννοια του καλού ενάντια στο κακό. Και έτσι, εκτός από το θέμα της ευελιξίας, το νέο λογότυπο επικοινωνεί αυτή την ιδέα της διπλής ταυτότητας: εδώ υπάρχουν περισσότερα από ό, τι βλέπει αρχικά το μάτι. Θα πρέπει να ρίξει κανείς μια πιο προσεκτική ματιά για να καταλάβει τον πλούτο των χαρακτήρων και των ιστοριών μας.”



Μέρος του κειμένου είναι από το http://www.comicdom.gr

3 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω για εσάς, εμένα πάντως μου αρέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα πλαίσια της ανανέωσης της εταιρίας.
    Δεν είναι κακό, το λογότυπο όμως δε κάνει από μόνο του τη διαφορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εμένα μου αρέσει αλλά θα συμφωνήσω και με τον tzortzadams...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...