Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

2 νέα e-books με ιστορική θεματολογία


Δύο νέα e-books (βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή) είναι στη διάθεση όσων έχουν την δυνατότητα και επιθυμούν να τα αποκτήσουν.
Και τα δυο βιβλία δεν είναι αμιγώς ιστορικά. Παντρεύουν, όμως, την ιστορία με τη μυθοπλασία και τους θρύλους της Μεσαιωνικής Ευρώπης.
Συγγραφέας και των δύο είναι ο κος Γεωργάς Γεώργιος και διατίθενται στην τιμή των 10,00 ευρώ (παραθέτουμε τα σχετικά links).

Τα βιβλία είναι:

Ο Δρόμος των Βασιλέων
Η πιο απομακρυσμένη επαρχία των Ρωμαίων έχει εγκαταλειφθεί εδώ και καιρό. Οι κάτοικοι της απροστάτευτοι πια, προσπαθούν να επιβιώσουν από την ορδή των Σαξόνων που έρχονται από την ανατολική θάλασσα σαν κύμα, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμα τους. Στον βορρά οι τρομαχτικοί Πίκτες περνούν το τείχος του Ανδριανού σπέρνοντας την καταστροφή, έχοντας στη κατοχή του το ξόανο της θεάς πολέμου, της Μόριγκαν.
Δυο λιποτάχτες των Ρωμαϊκών λεγεώνων της ανατολής, θα φτάσουν στη χώρα αυτή απογοητευμένοι από τις εξελίξεις της χώρας τους, για να συναντήσουν ένα μεγαλύτερο χάος στη Βρετανία. Πίσω από τους πόλεμους ανάμεσα στις φυλές των Ρωμαιο-Βρετανών των Σαξόνων και των Πικτών υποβόσκει ένας άλλος κρυφός πόλεμος που έχει να κάνει με το μυστηριώδες ξόανο της θεάς. Το θέλουν στη κατοχή τους οι διαβρωμένοι από καιρό Δρυίδες για να ξυπνήσουν τον δράκο, αλλά και το αλλοιωμένο ιερατείο του Μίθρα που έχει ένα σκοπό την δολοφονία του νέου αυτοκράτορα της ανατολής, Ιουστινιανού. Οι μόνοι που θα αντιταχτούν σε αυτές τις σκοτεινές δυνάμεις των μάγων και των ιεροφάντων, είναι οι δυο Ρωμαίοι της ανατολής, αλλά και οι πιστοί τους φίλοι που θα συναντήσουν και ενωμένοι σαν γροθιά θα τα βάλουν με την σκιά που απειλεί την αυτοκρατορία της Νέας Ρώμης.
Από τους βροχερούς λόφους της Βρετανίας που ακόμα οι γίγαντες των λόφων κατοικούν εκεί, οι ήρωες μας θα βρεθούν στα ομιχλιασμένα βουνά των Πικτών που τους οδηγούν οι μαύροι Δρυίδες και αργότερα θα βρεθούν να πολεμούν κάτω από τη σημαία του στρατηγού Βελισάριου στη Ρώμη, ενάντια στις ορδές των Γότθων και τέλος προστατεύοντας τη ζωή του αυτοκράτορα Ιουστινιανό από τον μεγάλο μάγο της Ατλαντίδας, με σκοπό να πάρουν πίσω τη τιμή τους. Γιατί ένας άντρας χωρίς τιμή είναι ένα τίποτα.
Εκδόσεις e-bookshop.gr
http://www.e-bookshop.gr/books/view/829#expand


Οι Φύλακες Των Μυστικών

Το Φραγκικό βασίλειο των Αγίων Τόπων η μαγευτική Ουτρεμέρ, είναι ένα καζάνι που βράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί. Ο Σουλτάνος της Αιγύπτου, ο Σαλαντίν, έχει ορκιστεί να αλώσει τη χώρα και οι σταυροφόροι ετοιμάζονται να την υπερασπιστούν.
Ένας νεαρός προσκυνητής αφήνει την αυτοκρατορία της Ρωμανίας για να κάνει το προσκύνημα του, στους Άγιους Τόπους. Το ταξίδι του όμως, μόνο ήρεμο δεν θα είναι. Μια δολοφονία που έγινε στην Ασκάλωνα, θα του αλλάξει τη ζωή για πάντα. Άθελα του γνωρίζει ένα κατάσκοπο του αυτοκράτορα της Ρωμανίας, που θα τον μυήσει σε ένα πολύ παράξενο και πρωτόγνωρο για τον νεαρό μονοπάτι.
Η περιέργεια του θα τον φέρει αντιμέτωπο με μυστικές σέχτες που εποφθαλμιούν αρχαία μυστικά που μπορούν να αλλάξουν τη γεωπολιτική του τότε γνωστού κόσμου. Θα συναντήσει μάγους, που αναζητούν δύναμη για να κυριαρχήσουν πάνω στους αδυνάτους και ιππότες που διψούν για εξουσία.
Με φόντο την Μεσαιωνική Ανατολή ο νεαρός προσκυνητής θα μεταμορφωθεί από ένα απλό πολίτη της αυτοκρατορίας της Ρωμανίας, σε έναν υπερασπιστή της ανατολικής αυτοκρατορίας των Ρωμαίων και της πίστης.
Εκδόσεις e-bookshop.gr
http://www.e-bookshop.gr/books/view/201#expand

4 σχόλια:

  1. Δεν εκτιμώ τα e-books (θέλω να μυρίζω τις σελίδες του βιβλίου που διαβάζω!!!) όμως η παραπάνω προσπάθεια φαντάζει πολύ αξιόλογη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καμιά φορά, αν δεν είναι εύκολο να εκδοθεί ένα βιβλίο, με τις ηλεκτρονικές εκδόσεις δίνεται η ευκαιρία σε αναγνώστες και συγγραφείς να έρθουν ευκολότερα σε επαφή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνονται ενδιαφέροντα και τα δύο βιβλία, αλλά ειδικά με το 2ο «μπήκα στο τρυπάκι». Αρχαία μυστικά, μάγοι και ιππότες στην Μεσαιωνική Ανατολή, μάλλον είναι καλός αντιπερισπασμός στην αγχωτική κατάσταση που επικρατεί γενικώς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένα βιβλίο πάντα σε βοηθάει να ξεφεύγεις, ακόμα κι όταν είναι ηλεκτρονικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...