Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Εμείς προτείνουμε... 65 - Η Τριλογία του Κόσμου: Το Αστέρι του Βορρά


Συγγραφέας: Φίλιπ Πούλμαν (Philip Pullman)
Τίτλος πρωτοτύπου: Northern Lights

Η Λύρα Μπελάκουα, είναι ένα πανέξυπνο και θαρραλέο κορίτσι που ζει σε ένα κολέγιο της Οξφόρδης... Μιας Οξφόρδης, όμως, που δεν ανήκει στο δικό μας αλλά σε ένα άλλο, παράλληλο σύμπαν! Σε αυτό το σύμπαν, όλοι οι άνθρωποι έχουν ένα δαιμόνιο... Ένα πλάσμα που γεννιέται και πεθαίνει μαζί τους και που έχει την δυνατότητα να αλλάζει όποτε θέλει μορφή! Τα δαιμόνια ακολουθούν πάντα τον άνθρωπό τους και συνήθως έχουν ίδιο χαρακτήρα και συνήθειες μ' εκείνον. Επίσης, σε αυτό το σύμπαν, τα ζώα μιλάνε, υπάρχουν μάγισσες και αρκούδες-πολεμιστές!
Την εποχή της ιστορίας μας, μια μυστική οργάνωση -που τα παιδιά την ονομάζουν "Καταβροχθιστές"- έχει αρχίσει τις απαγωγές παιδιών. Η Λύρα, αναζητώντας τον φίλο της που έχει εξαφανιστεί, μπλέκεται σε μια αλησμόνητη περιπέτεια που θα την οδηγήσει στον παγωμένο Βορρά. Εκεί την περιμένει κάτι παράξενο και συνάμα γοητευτικό. Θα βρει συμμάχους, ανάμεσά τους τον Τζον Φάα, Άρχοντα των Τσιγγάνων, την Μάγισσα Σεραφίνα Πεκάλα και την Αρκούδα-Πολεμιστή Γιόρεκ Μπάρνισον. Θα βρει όμως και πολλούς εχθρούς, όπως την καταχθόνια κυρία Κάλτερ...
Η Λύρα, βέβαια, έχει μαζί της και ένα "όπλο" που δεν γνωρίζει κανείς: το αληθειόμετρο!
Η ιστορία εκτυλίσσεται σε αυτό το πρωτότυπο και ωστόσο γνώριμο σύμπαν με φόντο ένα μεγαλοπρεπές σκηνικό που γοητεύει με την ομορφιά του.
Πλοκή και περιπέτεια, φαντασία και μυστήριο, ζωντανοί διάλογοι και έντονες περιγραφές συνθέτουν ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα, το οποίο ο αναγνώστης διαβάζει μονορούφι περιμένοντας με ανυπομονησία τη συνέχεια. Πρόκειται για ένα βιβλίο-ανοιχτή πρόκληση για αναγνώστες όλων των ηλικιών!

Η μεταφορά του στην μεγάλη οθόνη έγινε από την New Line και την Village Films με πρωταγωνιστές τους Νικόλ Κίντμαν, Σαμ Έλιοτ, Εύα Γκριν και Ντάνιελ Κρεγκ.
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
Σελίδες: 440
Μετάφραση: Κώστια Κοντολέων
Τιμή: €17,41
Εκδόσεις: Ψυχογιός

2 σχόλια:

  1. Μέτρια η ταινία παρά το εξαιρετικό καστ. Κάποιες καλές σκηνές και αυτό ήταν όλο κατ εμέ. Δε πήγε καλά εμπορικά και γι αυτό δεν υπήρξε και συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ταινία είχε πολλές αλλαγές σε σχέση με το βιβλίο, ενώ πολλά πράγματα δεν τα συμπεριλάβανε καθόλου. Κι εγώ δεν ενθουσιάστηκα. Νομίζω, πάντως, ότι ετοιμάζεται η συνέχειά της...

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...