Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Εμείς προτείνουμε... 63 - Γελοιογράφων Μνημόνιο


Επτά γελοιογράφοι, εκατόν είκοσι σελίδες, σκίτσα που δημιουργήθηκαν και δημοσιεύτηκαν στις ελληνικές εφημερίδες με αφορμή την τρανταχτή πραγματικότητα των τελευταίων δύο χρόνων, είναι η έκτακτη συν-εισφορά αυτού του βιβλίου, τον καιρό της κρίσης.
Ανάλογα με τα τετραγωνικά τους, οι γελοιογράφοι εξοφλούν στο ακέραιο τους ανοιχτούς τους λογαριασμούς με την επικαιρότητα και πληρώνουν το ει-δικό τους τέλος με το ίδιο (ακόμη) νόμισμα της σάτιρας.
Μπορεί η “δημιουργική λογιστική” να είναι έργο των πολιτικών αλλά η δημιουργική “ανάγνωση” των όσων συμβαίνουν γύρω μας είναι σίγουρα δουλειά των σκιτσογράφων.



Το «ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» συνέταξαν και συνυπογράφουν οι: Δημήτρης Γεωργοπάλης, Γιάννης Ιωάννου, Μιχάλης Κουντούρης, Ηλίας Μακρής, Πάνος Μαραγκός, Έφη Ξένου και Μαρία Τζαμπούρα.

Από τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ.

Απολαύστε υπεύθυνα!


4 σχόλια:

  1. Πολύ αξιόλογη έκδοση. Η κρίση ενέπνευσε και θα εμπνέει όλους τους γελοιογράφους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει κάνει κι άλλα καλά η κρίση... Θα φανούν σιγά-σιγά, στην πορεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ισχύει αυτό. Το θέμα είναι να αρπάξουμε τα καλά αυτά, να τα κάνουμε βίωμα μας και να πορευτούμε και μαζί τους. Ένα από αυτά είναι σίγουρα το γεγονός ότι ερχόμαστε πιο κοντά σαν άνθρωποι, αρχίζουμε να ενδιαφερόμαστε περισσότερο για τον πλησίον μας...κ αυτό αποτελεί μία πολύ σημαντική αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια καλή αρχή, ναι. Όχι για όλους, όμως... Κάποιοι δεν θα επηρεαστούν ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...