Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Σινεμά και DVD 44 - Άρης Καλεί Μαμά / Mars Need Moms (2011)


Σκηνοθεσία: Σάιμον Γουέλς
Πρωταγωνιστούν: Σεθ Γκριν, Τζόαν Κιούζακ, Ελίζαμπεθ Χαρνουά, Νταν Φόγκλερ
Χώρα: ΗΠΑ
Διάρκεια: 88'

Η Disney Pictures παρουσιάζει σε Disney Digital 3D και γυρισμένη με την πρωτοποριακή τεχνική του performance capture, μια φαντασμαγορική κωμική …περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, η οποία μας ταξιδεύει στον γειτονικό μας Άρη.


Ο Μάιλο είναι ένας απολύτως φυσιολογικός 9χρονος, που λατρεύει τα comics και τις ταινίες με ζόμπι και απεχθάνεται τα λαχανικά που ναι μεν κάνουν καλό στην υγεία, αλλά έχουν… απαίσια γεύση, ενώ βαριέται όσο τίποτε άλλο να συμμαζεύει το δωμάτιό του και να ασχολείται με διάφορες σπιτικές «αγγαρείες», όπως το να βγάζει έξω τα σκουπίδια. Δυστυχώς για κείνον, η μαμά του μονίμως του πηγαίνει κόντρα, ενώ ο μπαμπάς του και σύμμαχός του στο παιχνίδι διαρκώς λείπει στη δουλειά μέχρι αργά.


Ωστόσο, ένα βράδυ, όπου πάνω στα νεύρα του, θα ευχηθεί φωναχτά πως η ζωή του θα ήταν πολύ καλύτερη χωρίς την παρουσία «εκείνης», ο Μάιλο θα βρεθεί αναπάντεχα αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη έκπληξη της ζωής του – η μαμά του θα πέσει θύμα απαγωγής από… Αρειανούς, οι οποίοι, ως φαίνεται, την έχουν πολύ περισσότερη ανάγκη απ’ ότι ο ίδιος!
Χωρίς να το πολυσκεφτεί, ο μικρός θα τρέξει ξωπίσω της και στην απέλπιδα προσπάθειά του να τη σώσει, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια απίθανη διαπλανητική περιπέτεια, γεμάτη ανομολόγητους κινδύνους, απρόσμενες συναντήσεις, αλλά και άφθονη συγκίνηση.



Ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις για θεατές κάθε ηλικίας, καθώς, όπως διαπιστώνουμε στην πορεία, όχι μόνο υπάρχει ζωή στον περίφημο Κόκκινο Πλανήτη, αλλά στα έγκατα του ανθεί ένας εξαιρετικά προηγμένος πολιτισμός, με τους θηλυκούς εκπροσώπους της φυλής των Αρειανών να ασκούν εξουσία μέσω της άκαρδης, γηραιάς επόπτριάς τους, και τους αρσενικούς να περιορίζονται σε ρόλο «κομπάρσου», ένεκα μιας αυστηρότατης νομοθεσίας, η οποία απαγορεύει… δια ροπάλου την οποιαδήποτε φυσική συναναστροφή αναμεταξύ τους.


Μια νομοθεσία, η οποία, μεταξύ άλλων, υπαγορεύει τα νεογνά των Αρειανών να ανατρέφονται αποκλειστικά από νταντάδες-ρομπότ, που λαμβάνουν όλη τη σχετική πληροφόρηση μέσω περίτεχνων μηχανών, που απομυζούν το… μητρικό φίλτρο από μαμάδες απαχθείσες από τον πλανήτη μας!
Μια συμπαραγωγή του Ρόμπερτ Ζεμέκις και της ομάδας που στο παρελθόν μας έδωσε τις μεγάλες επιτυχίες “Το Τερατόσπιτο” και “Το Πολικό Εξπρές”, σκηνοθετημένη από τον Σάιμον Γουέλς (“Η Μηχανή του Χρόνου”, “Ο Πρίγκιπας της Αιγύπτου”), σε σενάριο του ιδίου και της συζύγου του, Γουέντι και βασισμένη στο εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο “Mars needs moms” του βραβευμένου με Πούλιτζερ κομίστα και συγγραφέα Μπέρκλεϊ Μπρέθιντ.


http://www.movieworld.gr

2 σχόλια:

  1. O Zemekis αποτελεί εγγύηση για μία αληθινά καλή ψυχαγωγική ταινία που σέβεται τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους! Μας το έχει αποδείξει έμπρακτα στο παρελθόν και οι πρώτες φωτογραφίες δείχνουν ανάλογη συνέχεια και συνέπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το είδα φίλε και μου άρεσε. Έχει πολύ δράση (κάτι που αρέσει στα σημερινά παιδιά) και καλό χιούμορ. Επίσης είναι συγκινητικό και με τον τρόπο του αφήνει κάποια πολύ καλά μηνύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...