Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Το Club Φίλων "Μικρός Σερίφης"


Η Άγρια Δύση, πάντοτε κέντριζε το ενδιαφέρον του σύγχρονου ανθρώπου. Ειδικά ο ανδρικός πληθυσμός, είχε μια πολύ καλή σχέση και επαφή με κάθε τι που προερχόταν ή είχε σχέση μ’ εκείνη την εποχή.
Στην Ελλάδα, αυτή η «μόδα» διαδόθηκε ευρέως τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, τότε που πολλοί κυκλοφορούσαν με φουλάρια στο λαιμό, τζιν παντελόνια και κάου-μπόυκες μπότες.
Ο κινηματογράφος και οι «μοντέρνες» συσκευές της τηλεόρασης, βοήθησαν στο να σχηματίσει ο κόσμος μια πλήρη (ή σχεδόν πλήρη, εδώ που τα λέμε) εικόνα του Φαρ-Ουέστ.
Αυτή την εικόνα, ήρθε να ολοκληρώσει πιο «περιγραφικά» και το πρώτο αποκλειστικά γουέστερν ελληνικό περιοδικό με μεγάλη κυκλοφορία: ο Μικρός Σερίφης!
Μέχρι το 1962, πολλά περιοδικά δημοσίευαν ιστορίες, διηγήματα ή και κόμικς με θέματα εμπνευσμένα από την Άγρια Δύση. Όμως ο Μικρός Σερίφης και η απρόσμενη εκδοτική του επιτυχία, ήρθε να καταδείξει πως πλέον και το ελληνικό αναγνωστικό κοινό αναζητούσε κάτι το διαφορετικό…
Εμείς, παλιοί αναγνώστες του περιοδικού αυτού, δημιουργήσαμε αυτό το Club. Ένα Club, που τρέφει μια ιδιαίτερη συμπάθεια για ότι σχετίζεται με το Φαρ-Ουέστ: περιοδικά, ταινίες γουέστερν, κόμικς με κάου-μπόυδες και Ινδιάνους κτλ.


Από την αρχή της δημιουργίας του Club, καταστήσαμε σαφές ότι στις τάξεις μας θα κάνουμε δεκτούς και ανθρώπους που μπορεί να μην έχουν την ίδια «τρέλα» μ’ εμάς για την Άγρια Δύση, αλλά να ταιριάζουν μαζί μας σε κάτι ακόμα πιο σημαντικό: την αγάπη μας για τα παλιά περιοδικά! Και όχι μόνο. Όποιος αναπολεί με μια γλυκιά ευχαρίστηση τα παιδικά του χρόνια, εδώ θα βρει την καλύτερη παρέα!
Έτσι, ήδη, ανάμεσά μας έχουμε φίλους που δεν διάβασαν ποτέ τους Μικρό Σερίφη! Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν αγαπούν τον Μικρό Σερίφη; Όχι, φυσικά! Τον αγαπούν, όπως αγαπώ εγώ τον Ζαγκόρ ή τον Δικαστή Ντρεντ κι ας μην τους διάβασα σχεδόν ποτέ μου!
Σκεφτείτε: εσείς αγαπάτε σήμερα μόνο το περιοδικό που είχατε σαν «αγαπημένο», όταν ήσασταν παιδιά; Δεν το νομίζω… Τώρα πια έχουμε ωριμάσει αρκετά και γι’ αυτό νιώθουμε τα ίδια συναισθήματα για όλα εκείνα τα έντυπα που μας θυμίζουν την παλιά εποχή.
Άλλωστε, σε μια παρέα, δεν μπορεί όλοι να συμφωνούν απόλυτα με όλους. Αυτό που θα συνεχίσει να μας ενώνει εδώ, ακόμα κι όταν τα μέλη γίνουν διπλάσια και τριπλάσια, θα είναι αυτό ακριβώς: η αγάπη και η νοσταλγία μας για τα παλιά περιοδικά και γενικώς για ότι μας ξαναγυρίζει στην παιδική μας ηλικία…
Το Magazine του Club, όπως και το blog μας θα έχουν πάντα μια σαφή «κλίση», προς το γουέστερν στυλ, μένοντας πιστά στις Αρχές της δημιουργίας τους. Αυτό, φυσικά, δεν μας εμποδίζει να περιλαμβάνουμε στην ύλη τους μια πληθώρα θεμάτων, θέλοντας να τα κάνουμε όσο μπορούμε πιο πλήρη και ενδιαφέροντα. Οι βελτιώσεις στην ύλη μας θα είναι συνεχείς, ενώ είμαστε ανοιχτοί στην κριτική, αλλά και τις προτάσεις των μελών μας. Στείλτε μας τις υποδείξεις σας, τα άρθρα σας, τα κείμενα ή τα σκίτσα σας.
Και μέχρι ο Πεπίτο, να σταματήσει να τρώει χυλό, εμείς θα είμαστε εδώ για να σας ενώνουμε!

12 σχόλια:

  1. Ενημερώνουμε τα μέλη 0075 και 0077 ότι τους απεστάλησαν σήμερα τα δέματα με τα τεύχη τους. Καλό διάβασμα, παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν πιτσιρικάς και εγώ εχω διαβάσει 10άδες τεύχη απο την θρυλική τετράδα,το καλύτερό μου ήταν όταν έβγαινε ο τόμος με τα 3 περιοδικά μέσα σε ένα σακουλάκι το θυμάστε;;
    Αντε παιδιά πάμε γερά να τους περικυκλώσουμε αυτούς που μας ενοχλούν,αν και ο Πεπίτο την περικύκλωση την έκανε μόνος του παρέα με τον θρυλικό του Πελεγκρίνο.χα χα χα
    Πολλούς χαιρετισμούς.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πού ήσουν φίλε, cazador, τόσον καιρό;
    Καλωσήρθες στην σελίδα μας! Σου ευχόμαστε ευχάριστη διαμονή!
    Όσο για την περικύκλωση, μην ανησυχείς... Ο θρυλικός Γκονζάλες είναι πάντα σε επαγρύπνηση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαίρω τους δημιουργούς της καταπληκτικής αυτής ιστοσελίδας, που είχαν αυτήν την υπέροχη πρωτοβουλία να διασώσουν και να διαδώσουν αυτό τον λογοτεχνικό θησαυρό, γιατί, κατά την άποψή μου, πρόκειται για λογοτεχνικά αριστουργήματα,, που είναι πλέον ανεπανάληπτα στο είδος τους. ΟΙ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΕΤΙΕΩΝ του Τζιμ Άνταμς και της θρυλικής παρέας του (Μικρός ΣΕΡΙΦΗΣ & Μικρός ΚΑΟΥ ΜΠΟΥ), του Μικρού ΖΟΡΡΟ, του Μικρού ΗΡΩΑ και πολλών άλλων ηρώων ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΕΣ και έχουν δημιουργήσει ένα φανατικό αναγνωστικό κοινό. Η αξία όλων αυτών περιοδικών είναι διαχρονική.
    Στο αρχείο μου έχω περίπου 750 τέυχη του "Μικρού ΚΑΟΥ - ΜΠΟΥ", του "Μικρού ΣΕΡΙΦΗ", όλα τα τεύχη του Υπερτεύχους "ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ - ΜΠΟΥ" και "ΝΤΙΑΝΑ', όλα τα τεύχη από τις περιπέτειες του Τζωρτζ ΑΝΤΑΜΣ ("ΓΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΤΕΞΑΣ"), όλα τα τεύχη του "Μικρού ΖΟΡΡΟ" και όλα τα τεύχη του "ΓΚΑΟΥΡ ΤΑΡΖΑΝ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε, Αλκιβιάδη, σ' ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια. Συγχαρητήρια και για την συλλογή σου, που είναι αξιοθαύμαστη! Θα χαρούμε πολύ να σε γνωρίσουμε και από κοντά στην επόμενη συνάντηση του Club μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα
    Δεν ξέρω αν σας είναι δύσκολο, όπως δεν ξέρω και σε τι ρυθμούς υλοποιείτε αυτή την υπέροχη πρωτοβουλία που είχατε να στήσετε αυτό το Club, ώστε να μου στείλετε το καινούργιο τεύχος του περιοδικού και από τα προηγούμενα τεύχη όσα είναι εφικτό.
    Ευχαριστώ
    ΥΓ
    Σε καταφατική σας απάντηση, θα σας δώσω την διεύθυνση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, Παύλο, στείλε μας e-mail με τα στοιχεία σου και θα σε ενημερώσουμε για τα διαδικαστικά.

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα
    Σας έστειλα με e-mail τα στοιχεία μου.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα, θα ήθελα να κάκω ένα δώρο στο μπαμπά μου δύο τεύχη του μικρόυ Σερίφη που είχαν κυκλοφορήσει το 1964. Που μπορώ να τα βρώ και πόσο κοστίζουν?? Σας ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είχα γράψει σε 'ένα διαγώνισμα κοντραέγιος αδάρλες ούνα παλήσια ελε νομπρε ντε λα λει γιο λο αρεστο ελ γκράντε πουέμπλο , και νόμισε η καθηγήτρια ότι την έβριζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΝ ΤΖΙΜ ΑΝΤΑΜΣ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΙΑ ΦΥΛΗ ΙΝΔΙΑΝΩΝ ΑΝ ΕΙΧΕ ΣΩΑΣ ΤΑΣ ΦΡΕΝΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΚΑΤΙ ΕΙΧΕ ΒΡΗ, ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΝΑ ΚΑΙ ΣΟΦΙΣΤΗΚΕ ΠΟΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΦΥΣΙΚΑ. ΤΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΟΝΥΜΟ ΚΩΣΤΑ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΤΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΜΑΘΩ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ!
    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΦΩΤΕΙΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΕΤΑΞΥ 1966 ΚΑΙ 1970 ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...