Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Η εκδήλωση για τα 50 χρόνια του Μικρού Σερίφη

Εκδήλωση για τα 50 χρόνια του Μικρού Σερίφη
στην Λέσχη Φίλων Κόμικς
-1η Δεκεμβρίου 2012-


Η πρόσκληση της εκδήλωσης

Την 1η Δεκεμβρίου 2012 μας φιλοξένησε η ΛΕ.ΦΙ.Κ. για μια εκδήλωση προς τιμήν του Μικρού Σερίφη και του δημιουργού του, Πότη Στρατίκη. Παρευρέθηκαν πολλοί φίλοι του περιοδικού και μέλη του Club μας. Πριν αρχίσει η συζήτηση, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αποσπάσματα από το ντοκυμανταίρ «Χάρτινοι Ήρωες». Εκτός από τη σύντομη εισαγωγή των δύο κύριων ομιλητών, Παναγιώτη Πλαφουτζή και Γιώργου Βλάχου, δεν υπήρχε προκαθορισμένο πλαίσιο ομιλιών αλλά στόχος της εκδήλωσης ήταν να γίνει μια ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων. Αυτό βοήθησε στο να ζεσταθεί πολύ γρήγορα το κλίμα και δεν άργησαν πολλοί φίλοι να κάνουν απευθείας ερωτήσεις στον κο Πότη Στρατίκη, ο οποίος –με ιδιαίτερη χαρά, είναι η αλήθεια– απαντούσε και έλυνε απορίες γύρω από θέματα που αφορούσαν το περιοδικό και τους πρωταγωνιστές του.


Αργότερα κλήθηκαν στο πάνελ κάποιοι από τους παρευρισκομένους για να καταθέσουν την προσωπική τους μαρτυρία για την γνωριμία και τη σχέση τους με το περιοδικό (Νίκος Ζώης, Θεοδόσης Στάλιας, Χρήστος Νάστος). Όλοι όσοι τους άκουσαν θυμήθηκαν τα παιδικά τους χρόνια. Γενικότερα, μπορούμε να πούμε ότι η συζήτηση αυτή ξύπνησε αναμνήσεις, ενώ κύλησε τόσο όμορφα που διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες! Θα μπορούσε να συνεχιστεί και για άλλες τόσες, όμως έπρεπε κάποια στιγμή να διακόψουμε.



Μετά το πέρας της πολύ όμορφης κουβέντας, ακολούθησε κλήρωση με δώρο παλιά συλλεκτικά τεύχη των περιοδικών της Θρυλικής Τετράδας, αλλά και κόμικς! Οι περισσότεροι έφυγαν κερδισμένοι, ενώ υπήρχε εκεί και ο Θοδωρής που θεωρήθηκε ο υπερτυχερός της βραδιάς! Ανάμεσα σε αυτά που κληρώθηκαν ήταν και μια αυθεντική προσαρμογή στα ελληνικά μιας περιπέτειας κόμικς του “Δέλτα 99”, όπως είχε δημοσιευθεί στον Μικρό Αρχηγό, με λέτερινγκ από τους εκδότες του περιοδικού (ευγενική προσφορά του φίλου Βαγγέλη Σαϊτη).
Η εκδήλωση έκλεισε με φαγητό (όμορφα εδέσματα που ετοίμασε η Ειρήνη) και φυσικά με το κόψιμο της τούρτας των πεντηκοστών γενεθλίων του Μικρού Σερίφη.
Χρόνια πολλά, λοιπόν στο αγαπημένο μας περιοδικό και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον εορτασμό των 50 χρόνων του Μικρού Κάου-μπόυ και των 40 χρόνων του Μικρού Αρχηγού!...

Το πλήρες φωτογραφικό ρεπορτάζ από την εκδήλωση δημοσιεύθηκε στο τεύχος 13 του περιοδικού του Club μας.

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

2 σχόλια:

  1. Ήταν πράγματι μία πολύ όμορφη εκδήλωση! Ήταν η πρώτη φορά που μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω μέλη του Club αλλά και μέλη της ωραιότατης και φιλόξενης λέσχης και οι εντυπώσεις μου ήταν άριστες. Είχαμε βέβαια την χαρά και την τιμή να γνωρίσουμε και να ακούσουμε από κοντά τις εμπειρίες του κ. Βαγγέλη Σαϊτη και του μοναδικού κ. Πότη Στρατίκη!! Σίγουρα ήταν μία πολύ όμορφη εκδήλωση από όλες τις απόψεις. Αξίζουν, έστω και καθυστερημένα, συγχαρητήρια σε οσους είχαν βάλει το χεράκι τους για να γίνει εκείνη η εκδήλωση πραγματικότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι, όλα κύλησαν πολύ όμορφα εκείνο το βράδυ! Το ίδιο όμορφα θα είναι και στην καινούρια εκδήλωση για τον Μικρό Κάου-μπόυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...