Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Εμείς προτείνουμε... 262 - Οι Γήινοι (Επιστημονικής φαντασίας)


Σπίτι είναι εκεί που βρίσκεται η καρδιά σου!

Ο βραβευμένος συγγραφέας του μπεστ σέλερ "The Radleys", επιστρέφει με ένα ακόμα εξαιρετικό βιβλίο, μια αστεία και συγκινητική μαύρη κωμωδία. Οι πρώτες εντυπώσεις του ήρωα και αφηγητή, ενός εξωγήινου επισκέπτη που έχει έρθει στη Γη με συγκεκριμένη αποστολή, είναι κάθε άλλο παρά θετικές για το είδος που δεσπόζει στον πλανήτη. Τον τρομάζει η όψη των ανθρώπων, αηδιάζει με αυτά που τρώνε και απεχθάνεται την έμφυτη ροπή τους προς τη βία. Έχοντας πάρει τη μορφή του καθηγητή Άντριου Μάρτιν του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ, ο επισκέπτης βιάζεται να ολοκληρώσει το έργο που του έχει ανατεθεί –να καταστρέψει κάθε απόδειξη της μεγάλης ανακάλυψης του καθηγητή και να σκοτώσει όλους όσους γνωρίζουν γι' αυτή– ώστε να επιστρέψει το συντομότερο «σπίτι του», στον ουτοπικό κόσμο όπου οι πάντες απολαμβάνουν την αθανασία και την άπειρη γνώση. Ως καθηγητής Μάρτιν θα πιει κρασί, θα διαβάσει ποίηση, θα ακούσει ροκ μουσική, και θα διαπιστώσει ότι, περιέργως, τα πρόχειρα σάντουιτς είναι πολύ ωραία τροφή. Αργά-αργά, θα αρχίσει να διακρίνει σημάδια ελπίδας και ομορφιάς στις ατέλειες των γήινων και να αμφισβητεί την αποστολή που τον έφερε σε αυτόν τον πλανήτη…
Μια απίστευτη ιστορία για την ανθρώπινη φύση και τις μικρές χαρές που κρύβονται στις μπερδεμένες και προβληματικές ζωές των ανθρώπων. Μια ιστορία αστεία, συγκινητική και εξόχως εθιστική, που επιχειρεί να εξερευνήσει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της φύσης: εμάς, τους γήινους.

Ο Ματ Χέιγκ έχει γράψει πέντε μυθιστορήματα, μεταξύ των οποίων το μπεστ σέλερ" The Last Family in England", του οποίου τα δικαιώματα μεταφοράς στον κινηματογράφο έχουν αγοραστεί από την εταιρεία παραγωγής τού Μπραντ Πιτ, και το "The Radleys" ("Ράντλεϋ. Μια ασυνήθιστη οικογένεια", Πατάκης, 2012), που ψηφίστηκε από το κοινό της εκπομπής TV Book Club του Channel 4 ως το καλύτερο μυθιστόρημα του 2011. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε είκοσι οκτώ γλώσσες. Μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα στο Γιορκ και το Λονδίνο.

Συγγραφέας: Matt Haig
Μετάφραση: Αντώνης Καλοκύρης
Σελίδες: 360
Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.
Χρώμα: Μονόχρωμο
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-461-608-4
Τιμή: €13,30
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...