Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Εμείς προτείνουμε... 271 - Το μαγικό φανάρι (Προσωπική βελτίωση)


Ένα παραμύθι για την ηγεσία, την προσωπική αριστεία
και την ενδυνάμωση

Με τη δράση του να εκτυλίσσεται στον μαγικό κόσμο της Μέσης Γης, που κατοικείται από νάνους, ξωτικά, τελώνια και μάγους, «Το μαγικό φανάρι» είναι ένα μαγευτικό παραμύθι για την προσωπική ανάπτυξη, που μας διδάσκει τα μυστικά της επιτυχίας και της ευτυχίας. Το σαγηνευτικό αυτό παραμύθι εξετάζει τι σημαίνει να ασκούμε πραγματική ηγεσία και πώς να γίνουμε αποτελεσματικοί σε μέγιστο βαθμό με όσους συναντάμε. Ο μύθος του Rubino διηγείται την ιστορία μιας ομάδας νάνων και του νεαρού ηγέτη τους που ξεκινούν την αναζήτηση των μυστικών μιας ζωής γεμάτης αρμονίας και απεριόριστες δυνατότητες, απαλλαγμένης από τις τύψεις και τις αναστατώσεις που χαρακτηρίζουν την ύπαρξη των περισσοτέρων ανθρώπων. Με αποστολή να αποκαταστήσουν την ειρήνη και την αρμονία στο δοκιμαζόμενο χωριό τους, οι γοητευτικοί αυτοί χαρακτήρες ξεπερνούν τις πολλές προκλήσεις που συναντούν στο επικίνδυνο ταξίδι τους. Με την αυτοανακάλυψη αναπτύσσουν τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για να γίνουν ο καλύτερός τους εαυτός καθώς αναλαμβάνουν να ασκήσουν ηγεσία και να προσφέρουν στους άλλους.
«Το μαγικό φανάρι» μας διδάσκει υψηλά μαθήματα όπως η δύναμη της συγνώμης, η σημασία της ευθύνης και της δέσμευσης, το νόημα της ηγεσίας, η μαγεία της πίστης και της θετικής προσδοκίας, η αξία της τέχνης της ακρόασης, το μυστικό της κυριαρχίας πάνω στα συναισθήματά μας και τις πράξεις μας και πολλά, πολύ περισσότερα!. Το «Μαγικό φανάρι» συνδυάζει αφήγηση που αιχμαλωτίζει και θυμίζει το «Χόμπιτ» του Τόλκιν με εργαλεία προσωπικής ανάπτυξης των μεγάλων δασκάλων του είδους. Προορίζεται να γίνει ένα από τα μεγάλα κλασικά έργα της εποχής μας.

Περιεχόμενα
Κεφάλαιο 1. - Η κρυστάλλινη σπηλιά
Κεφάλαιο 2. - Η χώρα των απεριόριστων δυνατοτήτων
Κεφάλαιο 3. - Το ταξίδι αρχίζει
Κεφάλαιο 4. - Η διακλάδωση στο δρόμο
Κεφάλαιο 5. - Τα αναπαυτικά σπιτάκια
Κεφάλαιο 6. - Ο βράχος της διακήρυξης
Κεφάλαιο 7. - Οι σπηλιές της αμφιβολίας
Κεφάλαιο 8. - Η λιμνούλα των αντανακλάσεων
Κεφάλαιο 9. - Το ακουστικό κοχύλι
Κεφάλαιο 10. - Ο κάμπος του Γκατζίν
Κεφάλαιο 11. - Μπαίνοντας στη Λουμπιντόρ
Κεφάλαιο 12. - Η ιστορία του Ζαμπόρ
Κεφάλαιο 13. - Η επιστροφή του Μαγικού Φαναριού
Κεφάλαιο 14. - Η κληρονομιά του Σόλας και των νάνων
Κεφάλαιο 15. - Στον κόσμο των ανθρώπων
Κεφάλαιο 15. - Επίλογος

Ξενόγλωσσος τίτλος: THE MAGIC LANTERN
Συγγραφέας: Joe Rubino
Μετάφραση: Γιάννης Φαλδαμής
Σελίδες: 152
Διαστάσεις: 21x14
ISBN: 960-209-519-9
Τιμή: €5,90
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

Το σχόλιό μας: Πρόκειται για ένα καλό παραμυθάκι, μέσω του οποίου ο συγγραφέας προσπαθεί να εξηγήσει διάφορες έννοιες όπως η ηγεσία, η ευθύνη, η πίστη στο στόχο, η τέχνη της της ακρόασης κτλ. Αν είστε πωλητής, ασφαλιστής ή κάνετε κάποιο άλλο παρόμοιο επάγγελμα, το βιβλίο αυτό ίσως σας βοηθήσει στη δουλειά σας και στις επαφές με τους πελάτες σας. Αν απλά είστε λάτρεις του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" και διαβάσετε το οπισθόφυλλο και την περιγραφή του βιβλίου, μην παρασυρθείτε. Ουδεμία σχέση και επαφή του βιβλίου με τον κόσμο του Τόλκιν. Η "Μέση Γη" του Rubino είναι ένας κόσμος που βρίσκετε μέσα στη γη, κάτω από τα πόδια μας. Τα πλάσματα που κατοικούν εκεί μπορεί να έχουν τα ίδια ονόματα με αυτά που έδωσε ο Τόλκιν στα πλάσματα της δικής του μυθολογίας, όμως αυτό και μόνο. Εδώ, οι Νάνοι είναι οι μόνοι πολεμοχαρείς, τα Ξωτικά είναι φιλήσυχα και αδύναμα, τα Τρολ μένουν σε σπίτια, τα Τελώνια είναι καλά και έχουν οικογένειες, ενώ αντί για Μάγους υπάρχουν Μάγισσες! Θέλετε κι άλλα; Μάλλον ο συγγραφέας δεν έκανε ποτέ τον κόπο να διαβάσει τον "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών", απλά θέλησε να εκμεταλλευτεί την επιτυχία του (το βιβλίο γράφτηκε πριν την τριλογία του Πήτερ Τζάκσον).

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...