Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Νέες εκδόσεις 613: Νέος Μπλεκ - Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής #1


ΟΙ ΧΑΡΤΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ...
...ΜΕ ΣΠΑΝΙΕΣ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ!

Η αλήθεια είναι ότι είχαμε πολύ καιρό να νιώσουμε προσμονή για την κυκλοφορία ενός παλιού κόμικς. Σήμερα, πιάσαμε στα χέρια μας ένα περιοδικό καινούριο, όσο και παλιό. Πώς γίνεται αυτό; Μα, μπορεί η έκδοση να είναι νέα, όμως το περιεχόμενό της μας γυρίζει πολύ πίσω, οπωσδήποτε κάποιες δεκαετίες. Ξυπνά παλιά -μα όχι ξεχασμένα- συναισθήματα και μας κάνει να ξαναγίνουμε για λίγο παιδιά, φέρνοντάς μας στο νου τις ημέρες που σαν πιτσιρικάδες τρέχαμε στα περίπτερα της γειτονιάς για να αγοράσουμε και να διαβάσουμε αυτές τις ιστορίες...
Ένα μεγάλο μπράβο, λοιπόν, στους συντελεστές αυτής της όμορφης έκδοσης και ειδικότερα στους Λεωκράτη Ανεμοδουρά, Νίκο Νικολαΐδη, Ρόζα Φατσέα και Γιάννη Μπεβεράτο. Μπράβο και στον εκδότη του "Ελεύθερου Τύπου", κο Αλέξη Σκαναβή, που πήρε την απόφαση για την υποστήριξη αυτού του εγχειρήματος. Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας να πάνε καλά οι πωλήσεις και όταν αρχίσει να κυκλοφορεί και αυτόνομα το περιοδικό (σήμερα, τουλάχιστον, από όσο γνωρίζουμε, η έκδοση με τις προσφορές της εφημερίδας σχεδόν εξαντλήθηκε).

Περνώντας στις λεπτομέρειες της έκδοσης, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι κανείς δεν πρέπει να σταθεί στα όποια αρνητικά στοιχεία πιθανόν να εντοπίσει, καθώς πρόκειται για μια σημαντική προσπάθεια που πρέπει να στηριχθεί από όλους μας. Το περιοδικό έχει 164 σελίδες, με την εσωτερική εκτύπωση σε αποχρώσεις του μωβ (να θυμίσουμε ότι η αρχική ελληνική έκδοση ήταν σε αποχρώσεις του πορτοκαλί) και περιλαμβάνει συνολικά πέντε εικονογραφημένες ιστορίες.
Οι δύο πρώτες είναι με πρωταγωνιστή τον "Ξανθό Γίγα" Μπλεκ και έχουν τίτλο "Η γροθιά του Μπλεκ" και "Ο σκύλος του Ινδιάνου".
Στην τρίτη ανατριχιάζουμε διαβάζοντας ξανά περιπέτεια του Ζαγκόρ, του "Πνεύματος με το Τσεκούρι", ενώ στην τέταρτη θυμόμαστε τις ποδοσφαιρικές ικανότητες του Ρόυ Ρέης, του καλύτερου χάρτινου ποδοσφαιριστή που γέννησαν τα κόμικς!
Στο τέλος, θα ταξιδέψουμε και στο γνώριμο περιβάλλον του Φαρ-Ουέστ, για να υπερασπιστούμε το Νόμο, μαζί με τον νεαρό Τομ Κάρτερ (ένας χαρακτήρας που έχει πολλά κοινά με τον δικό μας Μικρό Σερίφη -βλέπε κι εδώ).
Πρόκειται σίγουρα για ένα πολύ χορταστικό τεύχος που ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για τους χάρτινους αυτούς ήρωες και μας κάνει να θέλουμε να έρθει πιο γρήγορα η επόμενη Κυριακή...


Στο Φορτ Νίξον ξεκινά η περιπέτεια του Ζαγκόρ...


Και τώρα απολαύστε ποδόσφαιρο...
Ρόυ Ρέης: Δαυίδ και Γολιάθ


Το γουέστερν δεν θα μπορούσε να λείψει
από ένα τέτοιο περιοδικό...


Το φύλλο #232 της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής",
με το οποίο ξεκινά η διάθεση του Νέου Μπλεκ


Το επόμενο τεύχος, όπως διαφημίζεται στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

7 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια Λεωκράτη,
    πολύ καλή η έκδοση, πλήρης.
    Ευχαριστώ και γιά την αναφορά σε μένα.
    πάντα τέτοια!, Ν. Ζώης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια φίλε Παναγιώτη!!! Άντε με το καλό και ο "Μικρός Σερίφης" που όλοι περιμένουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΙΔΕΑ ΑΥΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περιμενω με αγωνια το επομενο τευχος!Μου θυμιζει Μπλεκ των Διακοπων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικό κατόρθωμα, που αξίζει με κάθε τρόπο τη στήριξη όλων μας, ώστε ο ΝΕΟΣ ΜΠΛΕΚ να συνεχίσει κ μετά το 4ο τεύχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εννοείται ότι αγόρασα και εγώ το τεύχος και έμεινα κάτι παραπάνω από ευχαριστημένος για το περιεχόμενο του! Αξίζουν πολλά μπράβο σε όσους συνέβαλαν ώστε αυτή η προσπάθεια να γίνει πραγματικότητα!! Σίγουρα, έχει κάποια ψεγάδια η εμφάνιση του αλλά με τον καιρό και με την έμπρακτη στήριξη μας μπορούν να διορθωθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εύχομαι καλές πωλήσεις και μακροημέρευση!...
    Εμείς θα βοηθήσουμε όπως μπορούμε!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...