Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014

Νέες εκδόσεις 630: Asterix - Έθνος #6


Βρισκόμαστε στο 50 π.Χ. και όλη η Γαλατία έχει πέσει στα χέρια των Ρωμαίων. Όλη; Μόνο οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού της Αρμορικής αντιστέκονται, χάρη στο μαγικό φίλτρο που παρασκευάζει ο δρυΐδης Πανοραμίξ, και που τους δίνει υπερφυσική δύναμη. Ο Αστερίξ, ένας κοντός και δαιμόνιος Γαλάτης, μαζί με τον αχώριστο φίλο του, τον τεράστιο Οβελίξ, πάντα καταφέρνουν, με τη βοήθεια του μαγικού φίλτρου, της εξυπνάδας αλλά και της καλής τους τύχης, να χαλάσουν τα σχέδια του Καίσαρα. Οι χαρακτήρες που δημιούργησαν οι Rene Goscinny και Albert Uderzo, παραμένουν απολαυστικοί, περισσότερο από μισό αιώνα από τη δημιουργία τους, και οι ιστορίες τους συγκαταλέγονται ανάμεσα στα δημοφιλέστερα comics του πλανήτη.
Η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" κυκλοφόρησε το φύλλο αρ. 1652, με ένθετο ένα ολόκληρο τεύχος του "Asterix", στα πλαίσια της συνεργασίας με την "Μαμούθ Κόμιξ". Η γνωστή, πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης, στην οποία μας είχε συνηθίσει η εφημερίδα, σε προσιτή τιμή (4,25 ευρώ η έκδοση με τις προσφορές). Το "Έθνος" μας έχει συνηθίσει πλέον στις πολύ υψηλών προδιαγραφών προσφορές. Πρόκειται για την σκληρόδετη έκδοση του περιοδικού, χωρίς αρίθμηση των τευχών.


Το σημερινό τεύχος: Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΦΡΟΣ ("LE GRAND FOSSE")
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΙΚΣ:
Α' δημοσίευση και Α' έκδοση σε άλμπουμ: Paris, 1980
Σκίτσα/Κείμενα: Albert Uderzo

Υπόθεση: Φαντάζομαι ότι όλοι μας έχουμε ακούσει για τη γλύκα της εξουσίας και την πίκρα των αγγαρειών που σαν φαντάροι είχαμε την ευκαιρία να γευτούμε. Και είναι αλήθεια λυπηρό το γεγονός και ανεπίτρεπτο σε καιρούς δύσκολους, ένα μικρό χωριό να είναι χωρισμένο στα δύο από μια τάφρο. Μια προδοσία και ένας έρωτας γίνονται η αφορμή οι ήρωές μας, Αστερίξ και Οβελίξ, με τη βοήθεια του δρουίδη Πανοραμίξ, να βοηθήσουν στη γεφύρωση αυτού του χάσματος της ντροπής. Οι Ρωμαίοι γεύονται επιτέλους τον μαγικό ζωμό και ανακαλύπτουν το... βιτριόλι. Μπορεί βεβαίως ο Καίσαρας να έχει απαγορέψει τους σκλάβους όσο διαρκεί η Pax Romana, αυτό όμως δεν εμποδίζει κάποιους λεγεωνάριους και μη να αναφωνίσουν "μας φούσκωσαν στα ψέμματα !". Και όσο για τους καημένους πει'ατές που ακόμα δεν θέλουν να πιστέψουν την σκλη'ή μοί'α τους, οι απο'ίες τους είναι π'αγματικά... άξιες απο'ίας...


Σχόλια: Αυτή είναι η 25η ιστορία της σειράς "Asterix". Η πρωτότυπη έκδοση κυκλοφόρησε σε 1.700.000 αντίτυπα, τον Ιούνιο του 1980, όταν ο René Goscinny είχε ήδη φύγει από τη ζωή. Ο Albert Uderzo έγραψε το σενάριο μόνος του, κάνοντας και τα σχέδια. Η σκηνή όπου ο Κομίξ έρχεται στο μπαλκόνι της Φανζίνας, είναι εμπνευσμένη από τη λεγόμενη "σκηνή του μπαλκονιού", στην τραγωδία του William Shakespeare «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

Επόμενο τεύχος: Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ASTERIX
(Πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκληρόδετη έκδοση)

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...