Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Νέες εκδόσεις 637: Asterix - Έθνος #7


Βρισκόμαστε στο 50 π.Χ. και όλη η Γαλατία έχει πέσει στα χέρια των Ρωμαίων. Όλη; Μόνο οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού της Αρμορικής αντιστέκονται, χάρη στο μαγικό φίλτρο που παρασκευάζει ο δρυΐδης Πανοραμίξ, και που τους δίνει υπερφυσική δύναμη. Ο Αστερίξ, ένας κοντός και δαιμόνιος Γαλάτης, μαζί με τον αχώριστο φίλο του, τον τεράστιο Οβελίξ, πάντα καταφέρνουν, με τη βοήθεια του μαγικού φίλτρου, της εξυπνάδας αλλά και της καλής τους τύχης, να χαλάσουν τα σχέδια του Καίσαρα. Οι χαρακτήρες που δημιούργησαν οι Rene Goscinny και Albert Uderzo, παραμένουν απολαυστικοί, περισσότερο από μισό αιώνα από τη δημιουργία τους, και οι ιστορίες τους συγκαταλέγονται ανάμεσα στα δημοφιλέστερα comics του πλανήτη.
Η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" κυκλοφόρησε το φύλλο αρ. 1653, με ένθετο ένα ολόκληρο τεύχος του "Asterix", στα πλαίσια της συνεργασίας με την "Μαμούθ Κόμιξ". Η γνωστή, πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης, στην οποία μας είχε συνηθίσει η εφημερίδα, σε προσιτή τιμή (4,25 ευρώ η έκδοση με τις προσφορές). Πρόκειται για την σκληρόδετη έκδοση του περιοδικού, χωρίς αρίθμηση των τευχών.


Το σημερινό τεύχος: Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ASTERIX ("LES FILS D' ASTERIX")
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΙΚΣ:
Α' δημοσίευση και Α' έκδοση σε άλμπουμ: Paris, 1983
Σκίτσα/Κείμενα: Albert Uderzo

Υπόθεση: Tα όνειρα μερικές φορές υπάρχει περίπτωση να βγουν αληθινά. Και οι πελαργοί επίσης, υπάρχει περίπτωση να κάνουν λάθος στις παραδόσεις, όχι φυσικά, των μενίρ του Οβελίξ. Η τύχη θέλει τους αχώριστους ήρωες να γίνουν οι θετοί πατέρες ενός μωρού και ο Αστερίξ με τον Οβελίξ αρχίζουν να βολιδοσκοπούν την κοινή γνώμη στα ρωμαϊκά φυλάκια, με στόχο να βρουν τους πραγματικούς γονείς του ανεπάντεχου επισκέπτης τους. Ο αδίστακτος Βρούτος θέλει πάση θυσία αυτό το παιδί και γι' αυτό δεν θα διστάσει να κάψει ολόκληρη τη Γαλατία. Οι "παραμάνες" δεν καταφέρνουν τον σκοπό τους και ο μπέμπης φαίνεται ότι λατρεύει τα δένδρα και αρχίζει να μοιάζει στον Οβελίξ. Ο Καίσαρας σ' αυτή την ιστορία δεν πήγε, δεν είδε και δεν ξέρει τίποτα, μα οι θεοί αγαπούν τον κλέφτη αλλά αγαπούν και τον νοικοκύρη. Τέτοιο τσιμπούσι στο τέλος της ιστορίας δεν θα έχει ματαγίνει και ο Οβελίξ θα εξακολουθήσει να αναρωτιέται, εν μέσω ψητών αγριογούρουνων, τον ρόλο των πελαργών. Όσο και αν ο Αστερίξ θα προσπαθήσει, με μέλισσες και λουλουδάκια με γύρη, να του εξηγήσει...


Σχόλια: Αυτή είναι η 27η ιστορία της σειράς "Asterix". Η πρωτότυπη έκδοση κυκλοφόρησε σε 1.700.000 αντίτυπα. ο υποτιθέμενος γιος του Αστερίξ είναι ο Καισαρίων (μετέπειτα Πτολεμαίος ΙΕ'), γιος του Καίσαρα και της Κλεοπάτρας. Με την παρούσα έκδοση υπάρχει συνοδευτικό DVD, "Αστεριξ εναντίον Καίσαρα" (κινούμενα σχέδια).

Επόμενο τεύχος: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ
Συνοδευτικό DVD με κινούμενα σχέδια: Ο Αστερίξ στη Βρετανία

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...