Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014

Έναντι 74.000.000 δολαρίων πουλήθηκε το... σπίτι του Μίκυ Μάους!


Σε άλλα χέρια πέρασε το σπίτι του «Μίκι Μάους». Ο αγοραστής, το όνομα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, έδωσε 74 εκατομμύρια δολάρια για να το αποκτήσει. Πρόκειται για το σπίτι, στο οποίο πέθανε ο Walt Disney.
H οικία Carolwood στο Λος Άντζελες ανήκε τα τελευταία χρόνια στον Gabriel Brener, ο οποίος την είχε αγοράσει μετά το θάνατο της Lillian Disney, έναντι 90 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η υπερπολυτελής κατοικία διαθέτει 8 υπνοδωμάτια και 17 μπάνια. Έχει, επίσης, δύο δωμάτια «πανικού», γυμναστήριο, αίθουσα κινηματογράφου και κελάρι κρασιών, ενώ στις πύλες εισόδου φιγουράρει η εικόνα του Μίκι. Στον κήπο της έπαυλης διατηρούνται και οι περίφημες τριανταφυλλιές που φρόντιζε με πολλή αγάπη η Lilian Disney.
Στα έγκατα της έπαυλης του Ντίσνεϊ γεννήθηκε η ιδέα του πρώτου θεματικού πάρκου ψυχαγωγίας. Ο Walt Disney, λάτρευε τις αμαξοστοιχίες. Έτσι, ζήτησε την κατασκευή ενός μίνι σιδηροδρόμου για τρένα με ατμομηχανές στις υπόγειες εγκαταστάσεις του σπιτιού του. Εκεί μαζεύονταν τα παιδιά της γειτονιάς και διασκέδαζαν. Ο μίνι σιδηρόδρομος του Ντίσνεϊ διατηρείται μέχρι και σήμερα για μουσειακή χρήση.

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...