Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Παλικάρια!


Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014
Ιαπωνία-Ελλάδα 0-0
Η Εθνική μας ομάδα στάθηκε όρθια, αν και έπαιζε με δέκα παίκτες από το 38', λόγω αποβολής του Κατσουράνη και διατηρεί τις ελπίδες πρόκρισης

Ο βαθμός που πήρε η Εθνική μας ομάδα από την Ιαπωνία στο «Ντας Ντούνας» της Νατάλ ίσως αποδειχθεί «χρυσάφι». Αρκεί στο φινάλε του Γ' ομίλου η «γαλανόλευκη», που από το 38΄ έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κατσουράνη, να νικήσει την Ακτή Ελεφαντοστού και η Ιαπωνία να μη πάρει τους τρεις βαθμούς από την αδιάφορη Κολομβία (η οποία προκρίθηκε και μαθηματικά).
Η Ελλάδα δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, αλλά έκανε την υπέρβαση. Το παιχνίδι πήγε στραβά από την αρχή, με την αναγκαστική αλλαγή του Μήτρογλου, ακολούθησε η αποβολή του Κατσουράνη, παρ' όλα αυτά η εθνική ομάδα δε λύγισε. Με τους Μανωλά, Παπασταθόπουλο να κάνουν μεγάλο ματς στην άμυνα και το Μανιάτη να κόβει όλες τις μπαλιές, η ομάδα έμεινε όρθια, άντεξε στην πίεση των Ασιατών και πήρε το βαθμό της ισοπαλίας, που είναι και η πρώτη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος σε Μουντιάλ. Είχε πάθος, διάθεση και αγωνιστικότητα, κυρίως μετά την αποβολή του Κατσουράνη, ενώ θα μπορούσε να πετύχει κι ένα γκολ στις φάσεις που δημιούργησε στην περιοχή των Ασιατών. Ο πρώτος βαθμός για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας δεν είναι καταστροφικός -δεδομένων των συνθηκών- αλλά ελπιδοφόρος. Τουλάχιστον, η ελληνική ομάδα έμεινε ζωντανή και με λίγη τύχη την επόμενη εβδομάδα μπορεί να βρεθεί στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.
Το σουτ του Κονέ στο 10΄ έξω από την περιοχή ήταν η πρώτη καλή φάση για την εθνική ομάδα. Ο άσος της Μπολόνια με κούρσα 40 μέτρων έπιασε το μονοκόματο σουτ, που, όμως, βρήκε σε ετοιμότητα τον Καουασίμα. Η Ελλάδα από την αρχή του ματς έδωσε χώρο στους Ιάπωνες, που κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα, έφταναν με σχετική άνεση έξω από την περιοχή του Καρνέζη, αλλά από κει και πέρα υστερούσαν στην τελική πάσα.
Η προβληματική, πλην του αμυντικού κομματιού, εμφάνιση της «γαλανόλευκης» συνεχίστηκε, με αποκορύφωμα την απερίσκεπτη ενέργεια του Κατσουράνη στο 38΄, ο οποίος ενώ είχε δεχτεί κίτρινη νωρίτερα, ανέτρεψε από πίσω τον Χασέμπε και ο Αγκιλάρ τον έστειλε (ορθώς) στ' αποδυτήρια.
Οι Ασιάτες απείλησαν στο 21΄ με όμορφο σουτ του Οσάκο, που έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καρνέζη και στο 28΄ με απευθείας φάουλ του Χόντα που βρήκε σε ετοιμότητα τον Καρνέζη. Αν και κυριαρχούσαν στο γήπεδο, παρ' όλα αυτά η Ελλάδα ήταν η ομάδα που στο 40΄ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί με το σουτ του Τοροσίδη και τη μεγάλη επέμβαση του Καουασίμα σε κόρνερ.


Ίδια εικόνα και στο δεύτερο μέρος. Η Ιαπωνία είχε την κατοχή της μπάλας, όμως η Ελλάδα ήταν αυτή που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 60΄, μετά το κόρνερ του Καραγκούνη και την κεφαλιά του Γκέκα, που απόκρουσε στη γωνία του ο Καουασίμα. Σειρά της ομάδας του Τζακερόνι να φτάσει κοντά στο γκολ στο 68΄ με τον Οκούμπο να αστοχεί από πλεονεκτική θέση στο δεύτερο δοκάρι. Νέα τεράστια ευκαιρία για την Ιαπωνία στο 71΄ με τον Ουσίντα να κλέβει τη μπάλα από τον Παπασταθόπουλο, αλλά το σουτ που επιχείρησε από τη μικρή περιοχή έφυγε άουτ.
Ο Καραγκούνης, που έδωσε την απαιτούμενη ψυχραιμία στην ομάδα και έδειξε για μια ακόμη φορά, ότι είναι φύσει και θέσει αρχηγός της Εθνικής , δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα:
"Σήμερα δεν ήταν να παίξουμε για το Χ, αλλά από τη στιγμή που μείναμε με δέκα παίκτες, έπρεπε να μη χάσουμε για να είμαστε ζωντανοί στο τελευταίο παιχνίδι", δήλωσε ο Γιώργος Καραγκούνης. "Για μας σημαντικό είναι ότι είμαστε ακόμη μέσα στην πρόκριση. Και μόνο που σκεφτόμαστε ότι όλοι στην Ελλάδα περιμένουν αυτό το παιχνίδι και θα πιστεύουν ότι έχουμε ακόμη ελπίδες για την πρόκριση, αυτό μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία", πρόσθεσε...

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

2 σχόλια:

  1. Μπράβο στην εθνική. Ελπίζουμε να κερδίσουμε στον επόμενο αγώνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ δύσκολο. Δε πείθει αυτή η ομάδα. Δεν έχει επιθετικά ατού και η άμυνα μας δεν είναι σταθερή. Αν ο Κατσουράνης δεν είχε (δικαίως) αποβληθεί, ίσως και να είχαμε νικήσει τον πιο προσιτό αντίπαλο μας. Καλή επιτυχία αύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...