Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014

Η… βιβλιογραφία των κόμικς 38: Ασκήσεις ηρωισμών


Μπλέκ, Ζαγκόρ, Όμπραξ, Μικρός Ήρως… Αναρωτιέστε ποιο περίεργο reunion τους έφερε εδώ. Χμ… Μια τραμπάλα αναμνήσεων με σκοπό την αναβίωση στιγμών από το χθες, που μας καλύπτει καλύτερα από το σήμερα. Που μπορεί να χάθηκαν στα καρέ, αλλά κράτησαν μέσα τους πολύ περισσότερα από ότι αγόραζε κανείς με 2 δραχμές… Είναι νοσταλγικό, σαν τα καλοκαίρια μας που κιτρινίζουν στις παλιές φωτογραφίες. Όπως τα αθώα παιγνίδια της στιγμής. Αυθόρμητο σαν τις σκέψεις που γίνονταν λέξεις, δίχως να ντραπούν τους «μεγάλους». Τα έχει όλα αυτά μαζί και, κάτι ακόμα. Μια ανάγκη να σηκωθεί ξανά το βλέμμα ψηλά και να χαζέψει την ταχύτητα του σύννεφου, που αλλάζει μορφές… Να βγάλει αφέλεια και παιδικότητα, μέσα από αφηγήσεις καθημερινών χάρτινων ηρωισμών.
Μικρός Ήρως. Ο Γιώργος και μια θάλασσα ελπίδες, για να πνιγεί μέσα ο κατακτητής και να σαλπάρει ελεύθερα η χώρα. Πίστη, αφοσίωση, υψηλό φρόνημα. Πήρε στην πλάτη του μια ολόκληρη γενιά αναγνωστών, για να κρατήσει ζωντανές τις θυσίες ενός λαού.
Μπλέκ. Αντιμετώπισε την προδοσία και την αδικία αντιπαραθέτοντας ήθος, ιδανικά, γροθιές και φοβερές ατάκες. Δίδαξε στους Ινδιάνους και τους Άγγλους την αξία της… σιωπής.
Όμπραξ. Πιο σικ, τηρώντας τους κανόνες, ευγενής και συνήθως έφιππος. Στη μάχη όμως, δε χαρίστηκε ποτέ και σε κανέναν.
Ζαγκόρ. Ο ήρωας που τσαλακώθηκε περισσότερο από όλους. Υποδύθηκε απίστευτα μεγάλη γκάμα σεναρίων, κόντεψε να πάει στο φεγγάρι από τον 18 αιώνα, υπερασπιζόμενος τους αδύναμους. Μια βερσιόν Ρομπέν των Δασών στο πιο γρέντζο.

Συγγραφέας: Γιώργος Κοσκινάς
Σελίδες: 64
Τιμή: €5,50
Εκδόσεις: Ρενιέρη/Comicon Shop

Ένα μικρό, όμορφο βιβλιαράκι, με έγχρωμες σελίδες στο εσωτερικό. Συγγραφέας και εκδότης ευελπιστούν να το εντάξουν σε μια γενικότερη σειρά με τίτλο "Στιγμές που χάθηκαν στα καρέ", όμως αυτό θα εξαρτηθεί ουσιαστικά από την ανταπόκριση του κοινού και τις πωλήσεις του παρόντος. Γι' αυτό σπεύσατε προς ενίσχυση της προσπάθειας...

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

1 σχόλιο:

  1. Όμορφη έκδοση, με γερές δόσεις νοσταλγίας. Διαβάζεται ως μία γοητευτική αναδρομή κ όχι ως πηγή γνώσης γύρω από τα αγαπημένα περιοδικά. Προτείνεται ανεπιφύλακτα...καλογραμμένο και ταιριαστό με το καλοκαίρι, ανάγνωσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...