Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Νέες εκδόσεις 691: Asterix - Έθνος #18


Οι δάφνες του Καίσαρα

Βρισκόμαστε στο 50 π.Χ. και όλη η Γαλατία έχει πέσει στα χέρια των Ρωμαίων. Όλη; Μόνο οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού της Αρμορικής αντιστέκονται, χάρη στο μαγικό φίλτρο που παρασκευάζει ο δρυΐδης Πανοραμίξ, και που τους δίνει υπερφυσική δύναμη. Ο Αστερίξ, ένας κοντός και δαιμόνιος Γαλάτης, μαζί με τον αχώριστο φίλο του, τον τεράστιο Οβελίξ, πάντα καταφέρνουν, με τη βοήθεια του μαγικού φίλτρου, της εξυπνάδας αλλά και της καλής τους τύχης, να χαλάσουν τα σχέδια του Καίσαρα. Οι χαρακτήρες που δημιούργησαν οι Rene Goscinny και Albert Uderzo, παραμένουν απολαυστικοί, περισσότερο από μισό αιώνα από τη δημιουργία τους, και οι ιστορίες τους συγκαταλέγονται ανάμεσα στα δημοφιλέστερα comics του πλανήτη.
Η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" κυκλοφόρησε το φύλλο αρ. 1664, με ένθετο ένα ολόκληρο τεύχος του "Asterix", στα πλαίσια της συνεργασίας με την "Μαμούθ Κόμιξ". Η γνωστή, πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης, στην οποία μας είχε συνηθίσει η εφημερίδα, σε προσιτή τιμή (4,25 ευρώ η έκδοση με τις προσφορές). Πρόκειται για την σκληρόδετη έκδοση του περιοδικού, χωρίς αρίθμηση των τευχών.


Υπόθεση: Σωποδήποτε, η δουλειά ενός σκλάβου είναι σκέτη... σκλαβιά. Και οπωσδήποτε ο έμφυτος ανδρικός εγωισμός, ποτισμένος με κρασί, ενίοτε κάνει τους αρχηγούς να δεσμεύονται για πράγματα που δεν αγοράζονται ακόμα και με όλο το χρυσάφι του κόσμου, όπως για παράδειγμα, μια πρόσκληση σε γεύμα με ραγού καρυκευμένο με φύλλα δάφνης από το στεφάνι του Καίσαρα. Από μια τέτοια συγκυρία, ο Αστερίξ και ο φίλος του Οβελίξ βρίσκονται στη Ρώμη και αναγκάζονται να παλέψουν για την... σκλαβιά τους. Και χωρίς να το θελήσουν θα γίνουν οι ηθικοί αυτουργοί της παρακμής της Ρώμης, μια παρακμή που θα οδηγήσει σιγά-σιγά στην πτώση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Την επόμενη φορά που θα σας προσφέρουν αυτό που δεν αγοράζεται μ' όλο το χρυσάφι του κόσμου, προσπαθήστε να καταπνίξετε την εγωιστική σας φύση. Γιατί οι μπούφλες είναι πάμφηνες και μπορεί να γίνουν και παντοτινές.

Επόμενο τεύχος: Ο Asterix και οι Νορμανδοί

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...