Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Νέες εκδόσεις 678: Asterix (1η έκδοση) #35


Ο Asterix στους Πίκτους

Μετά από οκτώ χρόνια απουσίας, το αχτύπητο δίδυμο, ο τετραπέρατος Αστερίξ και ο δυναμικός Οβελίξ, έφτασαν με μια καινούρια τους περιπέτεια! Αν και με μεγάλη καθυστέρηση (σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, το συγκεκριμένο άλμπουμ έχει κυκλοφορήσει από πέρυσι!), η "Μαμούθ Κόμιξ" εξέδωσε το πολυαναμενόμενο νέο τεύχος.
Στην περιπέτειά τους αυτή, οι δύο φίλοι μας, ταξιδεύουν στην μακρινή Καληδονία (Σκωτία) για να βοηθήσουν τους Πίκτους να διώξουν τους κατακτητές Ρωμαίους από το έδαφός τους. Όλα ξεκινούν όταν ο Οβελίξ, που κάνει βόλτα στην χιονισμένη ακτή (βαρύς ο χειμώνας, γαρ!), ανακαλύπτει έναν παγωμένο -αλλά ζωντανό άγνωστο πολεμιστή...
Πρόκειται για την πρώτη περιπέτεια του Αστερίξ χωρίς Ουντερζό και Γκοσινί! Ο σεναριογράφος Ζαν-Ιβ Φερί και ο σκιτσογράφος Ντιντιέ Κονράντ, έχουν αναλάβει να φέρουν εκείνοι εις πέρας το δύσκολο έργο της δημιουργίας ενός άλμπουμ με πρωταγωνιστές τους οξύθυμους Γαλάτες και -απ' ότι όλα δείχνουν- η Ιστορία θα τους καταχωρήσει σαν άξιους συνεχιστές των δύο μεγάλων δημιουργών. Η μετάφραση στα ελληνικά είναι της Σταματίνας Στρατηγού.
Ο Αlbert Uderzo είχε δηλώσει: «Μπράβο στον Jean-Yves Ferri και τον Didier Conrad που είχαν το κουράγιο και το ταλέντο να δημιουργήσουν αυτό το άλμπουμ του Αsterix. Χάρη σ΄ αυτούς το γαλατικό χωριό που δημιουργήσαμε με τον φίλο μου Rene, μπορεί να συνεχίσει να ζει νέες περιπέτειες, προς μεγάλη ευχαρίστηση των αναγνωστών του».
Η παρούσα ελληνική έκδοση πρέπει να θεωρείται μάλλον απογοητευτική όσον αφορά την ποιότητα και την εμφάνιση. Φτηνιάρικη έκδοση, που θυμίζει τεύχη Ψαρόπουλου προ μερικών δεκαετιών. Κακή ποιότητα χαρτιού στο εξώφυλλο, στραβοκομμένα αντίτυπα, βιβλιοδεσία έτοιμη να ξεκολλήσει με το πρώτο άνοιγμα... Εντάξει, μπορούμε να δικαιολογήσουμε κάποια πράγματα λόγω κρίσης, όμως θα τα δικαιολογούσαμε πιο εύκολα αν και η τιμή συμβάδιζε με την ποιότητα... Και να σκεφτείς ότι κάποιοι ελπίζαμε και σε σκληρόδετη έκδοση!...

Εκδόσεις: Μαμούθ Κόμιξ
Σελίδες: 52
Τιμή εκδότη: 4,30 ευρώ

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...