Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Νέες εκδόσεις 662: Asterix - Έθνος #12


ASTERIX, Ο ΓΑΛΑΤΗΣ

Βρισκόμαστε στο 50 π.Χ. και όλη η Γαλατία έχει πέσει στα χέρια των Ρωμαίων. Όλη; Μόνο οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού της Αρμορικής αντιστέκονται, χάρη στο μαγικό φίλτρο που παρασκευάζει ο δρυΐδης Πανοραμίξ, και που τους δίνει υπερφυσική δύναμη. Ο Αστερίξ, ένας κοντός και δαιμόνιος Γαλάτης, μαζί με τον αχώριστο φίλο του, τον τεράστιο Οβελίξ, πάντα καταφέρνουν, με τη βοήθεια του μαγικού φίλτρου, της εξυπνάδας αλλά και της καλής τους τύχης, να χαλάσουν τα σχέδια του Καίσαρα. Οι χαρακτήρες που δημιούργησαν οι Rene Goscinny και Albert Uderzo, παραμένουν απολαυστικοί, περισσότερο από μισό αιώνα από τη δημιουργία τους, και οι ιστορίες τους συγκαταλέγονται ανάμεσα στα δημοφιλέστερα comics του πλανήτη.
Η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" κυκλοφόρησε το φύλλο αρ. 1658, με ένθετο ένα ολόκληρο τεύχος του "Asterix", στα πλαίσια της συνεργασίας με την "Μαμούθ Κόμιξ". Η γνωστή, πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης, στην οποία μας είχε συνηθίσει η εφημερίδα, σε προσιτή τιμή (4,25 ευρώ η έκδοση με τις προσφορές). Πρόκειται για την σκληρόδετη έκδοση του περιοδικού, χωρίς αρίθμηση των τευχών.

Υπόθεση: Όταν το 50 π.Χ. οι Ρωμαίοι νίκησαν τους Γαλάτες, άρχισαν να αναρωτιούνται ποιο είναι το μυστικό του μικρού Γαλατικού χωριού απ' όπου αντλούν τη δύναμη που τους κάνει ανυπότακτους. Μόνο με την κατασκοπεία μπορούν να ανακαλύψουν το μυστικό αυτό και τελικά το καταφέρνουν. Παράλληλα, όμως, και για κακή τους τύχη, ανακαλύπτουν τον Αστερίξ, τον Οβελίξ και τον Δρουίδη Πανοραμίξ και αναγκάζονται να τους προσφέρουν... δωρεάν διακοπές στο οχυρό τους. Οι σούπες γεμίζουν τρίχες και οι μπούφλες πέφτουν ολοένα και δριμύτερες μέχρι την στιγμή που οι ατίθασοι και ανυπότακτοι φίλοι μας, θα έχουν την τιμή να γνωρίσουν και τον Ιούλιο Καίσαρα. Θα αποδοθούν όμως στο τέλος της ιστορίας μας "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι"? Για να το μάθετε, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το τεύχος αυτό...

Επόμενο τεύχος: Ο Asterix στους Βρετανούς

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...