Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Νέες εκδόσεις 667: Asterix - Έθνος #13


Ο Asterix στους Βρετανούς

Βρισκόμαστε στο 50 π.Χ. και όλη η Γαλατία έχει πέσει στα χέρια των Ρωμαίων. Όλη; Μόνο οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού της Αρμορικής αντιστέκονται, χάρη στο μαγικό φίλτρο που παρασκευάζει ο δρυΐδης Πανοραμίξ, και που τους δίνει υπερφυσική δύναμη. Ο Αστερίξ, ένας κοντός και δαιμόνιος Γαλάτης, μαζί με τον αχώριστο φίλο του, τον τεράστιο Οβελίξ, πάντα καταφέρνουν, με τη βοήθεια του μαγικού φίλτρου, της εξυπνάδας αλλά και της καλής τους τύχης, να χαλάσουν τα σχέδια του Καίσαρα. Οι χαρακτήρες που δημιούργησαν οι Rene Goscinny και Albert Uderzo, παραμένουν απολαυστικοί, περισσότερο από μισό αιώνα από τη δημιουργία τους, και οι ιστορίες τους συγκαταλέγονται ανάμεσα στα δημοφιλέστερα comics του πλανήτη.
Η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" κυκλοφόρησε το φύλλο αρ. 1659, με ένθετο ένα ολόκληρο τεύχος του "Asterix", στα πλαίσια της συνεργασίας με την "Μαμούθ Κόμιξ". Η γνωστή, πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης, στην οποία μας είχε συνηθίσει η εφημερίδα, σε προσιτή τιμή (4,25 ευρώ η έκδοση με τις προσφορές). Πρόκειται για την σκληρόδετη έκδοση του περιοδικού, χωρίς αρίθμηση των τευχών.

Υπόθεση: Δεν είναι μόνο το μικρό Γαλάτικο χωριό που αντιστέκεται στους Ρωμαίους. Υπάρχουν διάσπαρτα στον κόσμο και άλλα τέτοια χωριά που φυσικά ο κοινός αγώνας τα κάνει αλληλέγγυα. Ένα τέτοιο χωριό υπάρχει και στην Βρετανία και δυστυχώς μια και το τσάι είναι άγνωστο (αυτή την εποχή), το χλιαρό νερό με μια σταγόνα γάλα δεν μπορεί να τους προσφέρει τις δυνάμεις του γνωστού γαλάτικου μαγικού ζωμού, κάτι που μοιραία, αργά ή γρήγορα θα κάνει τους ανυπότακτους Βρετανούς να νιώσουν το σανδάλι του Ρωμαίου κατακτητή στο κεφάλι τους. Έτσι, οι καλοκάγαθοι και ατίθασοι φίλοι μας βρίσκονται στη Βρετανία. Θα έλεγα: Αυτό είναι μια μοναδική τύχη για τους Βρετανούς. Οι μόνοι άτυχοι σ' αυτή τη διασκεδαστική ιστορία είναι όπως πάντα οι Ρωμαίοι λεγεωνάριοι και οι πάντα πιστοί στο επάγγελμά τους πειρατές. Για τους τελευταίους, το ολοκαίνου'γιο κα'άβι τους έχει καταντήσει ο πε'ιβόητος β'άχος στο γνωστό μυθικό μα'τύριο του Σίσυφου...

Επόμενο τεύχος: Ο Asterix στους Βέλγους


ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...