Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014

Νέες εκδόσεις 683: Asterix - Έθνος #16


Ο Asterix και οι Γότθοι

Βρισκόμαστε στο 50 π.Χ. και όλη η Γαλατία έχει πέσει στα χέρια των Ρωμαίων. Όλη; Μόνο οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού της Αρμορικής αντιστέκονται, χάρη στο μαγικό φίλτρο που παρασκευάζει ο δρυΐδης Πανοραμίξ, και που τους δίνει υπερφυσική δύναμη. Ο Αστερίξ, ένας κοντός και δαιμόνιος Γαλάτης, μαζί με τον αχώριστο φίλο του, τον τεράστιο Οβελίξ, πάντα καταφέρνουν, με τη βοήθεια του μαγικού φίλτρου, της εξυπνάδας αλλά και της καλής τους τύχης, να χαλάσουν τα σχέδια του Καίσαρα. Οι χαρακτήρες που δημιούργησαν οι Rene Goscinny και Albert Uderzo, παραμένουν απολαυστικοί, περισσότερο από μισό αιώνα από τη δημιουργία τους, και οι ιστορίες τους συγκαταλέγονται ανάμεσα στα δημοφιλέστερα comics του πλανήτη.
Η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" κυκλοφόρησε το φύλλο αρ. 1662, με ένθετο ένα ολόκληρο τεύχος του "Asterix", στα πλαίσια της συνεργασίας με την "Μαμούθ Κόμιξ". Η γνωστή, πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης, στην οποία μας είχε συνηθίσει η εφημερίδα, σε προσιτή τιμή (4,25 ευρώ η έκδοση με τις προσφορές). Πρόκειται για την σκληρόδετη έκδοση του περιοδικού, χωρίς αρίθμηση των τευχών.

Υπόθεση: Στο μικρό γαλατικό χωριό όπου κατοικούν οι μεγάλοι μας ήρωες, ο δρυίδης Πανοραμίξ ετοιμάζεται πυρετωδώς για το ταξίδι του στο δάσος των Καρνούτων. Μια φορά το χρόνο, σ’ αυτό το δάσος, όλοι οι δρυίδες της Γαλατίας συναντιούνται για να ανταλλάξουν απόψεις, να δοκιμάσουν νέες τεχνικές και να ανακηρύξουν τον καλύτερο δρυίδη της χρονιάς. Όμως, τα πράγματα θα περιπλεχθούν όταν μια ομάδα Γότθων πολεμιστών θα απαγάγουν τον Πανοραμίξ για να χρησιμοποιήσουν τις ικανότητές του στην παρασκευή του μαγικού ζωμού. Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ θα ακολουθήσουν τα ίχνη τους στην Γερμανία, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τις ρωμαϊκές λεγεώνες που δεν δείχνουν κανέναν σεβασμό στο πρόβλημα που ανέκυψε!...

Επόμενο τεύχος: Η κατοικία των θεών


ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...