Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Τα γουέστερν που αγαπήσαμε 31 - Στα ίχνη του μεγάλου καραβανιού / The hallelujah trail (1965)


Είδος: Κωμωδία γουέστερν
Παραγωγή: United Artists
Σκηνοθεσία: John Sturges
Σενάριο: John Gay
Μουσική: Elmer Bernstein
Διάρκεια: 165’
Ηθοποιοί: Burt Lancaster, Lee Remick, Jim Hutton, Donald Pleasence, Pamela Tiffin, Brian Keith, Martin Landau

Υπόθεση: Έχοντας εξαντλήσει όλα τα αποθέματα σε ουίσκι, οι κάτοικοι του Ντένβερ παραγγέλνουν ένα καινούριο φορτίο με 1600 βαρέλια γεμάτα από το πολυπόθητο αλκοολούχο ποτό. Υπό την επίβλεψη του Φρανκ Γουάλινγχαμ (Brian Keith), τα βαρέλια φορτώνονται σ’ ένα τραίνο για να μεταφερθούν. Επάνω στο ίδιο τραίνο επιβαίνει επίσης μια δυναμική γυναίκα με τις συντρόφους της, η Κόρα Τέμπλετον (Lee Remick), που ηγείται μιας σταυροφορίας εναντίον του αλκοολισμού, με σκοπό να σταματήσει το τραίνο.





Κάποια στιγμή, το φορτίο με τα βαρέλια κατεβαίνει από το τραίνο και φορτώνεται σε δεκάδες άμαξες, τις οποίες συνοδεύει μια ίλη ιππικού, με διοικητή τον συνταγματάρχη Γκίρχαρτ (Burt Lancaster). Οι Ινδιάνοι της περιοχής λαχταρούν το φορτίο και δεν θα διστάσουν να τους επιτεθούν. Το τεράστιο καραβάνι θα πέσει σε μια φοβερή αμμοθύελλα, κατά την διάρκεια της οποίας θα συμβούν πολλά! Το καραβάνι, το ιππικό, οι μαχητικές γυναίκες, οι ερυθρόδερμοι, καθώς και μια ομάδα ανθρακωρύχων, θα βρεθούν αντιμέτωποι όλοι εναντίον όλων και το τι επικρατεί στην οθόνη… ο Θεός να βάλει το χέρι του!







Διασκεδαστικό γουέστερν που σκηνοθέτησε σε μεγάλα κέφια ο σπεσιαλίστας του είδους John Sturges (“Αίμα στον Πράσινο Βάλτο”, “Τελευταίο τραίνο από το Γκαν Χιλλ”, “Και οι επτά ήταν υπέροχοι”). Ο Sturges πήρε φόρα και η συνολική διάρκεια της ταινίας έφτασε τα 167 λεπτά! Στην χώρα μας προβλήθηκε με κάποιες περικοπές, στα 140 λεπτά.
Sturges και Lancaster το συζητούσαν γι’ αυτή τη ταινία από το “Gunfight at the O.K. Corral” -1956, και τελικά το έκαναν σχεδόν δέκα χρόνια αργότερα. Το στόρυ της ταινίας βασίζεται στη νουβέλα του Bill Gulick και ήταν μια από τις αληθινές ιστορίες που συνέβησαν στην Άγρια Δύση…




Κείμενο: Σπύρος Πιτικάρης
Επιμέλεια παρουσίασης: adamsjim

------------------------------------


ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΤΕΤΡΑΔΑ!
Εσύ θα βοηθήσεις;
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...