Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ για τα θύματα του Charlie Hebdo...


Kι εγώ είμαι Charlie!

Η επίθεση στο σατυρικό περιοδικό "Charlie Hebdo" και ο θάνατος 12 εργαζομένων, ήταν ένα γεγονός που ώθησε σπουδαίους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς όλους εκείνους που πλήρωσαν τη δουλειά τους, με τη ζωή τους. Δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την "αντεπίθεση" των ανθρώπων του χιούμορ, της μυθοπλασίας και της δημιουργικής έκφρασης ο σκιτσογράφος του θρυλικού ήρωα Asterix! O 87χρονος Albert Uderzo, αν και τυπικά "συνταξιούχος", επανεμφανίστηκε με νέα σκίτσα.


Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ υποκλίνονται στα θύματα του Charlie Hebdo, με τον μικροσκοπικό Γαλάτη να ακουμπά ένα λουλούδι στο έδαφος, ενώ ο Ιντεφίξ στέκεται δίπλα τους θλιμμένος.
Με αυτό το συγκινητικό σκίτσο, που δημοσιεύθηκε στον επίσημο λογαριασμό του Asterix στο Twitter, ο δημιουργός του διάσημου καρτούν, Albert Uderzo, αποτίει φόρο τιμής στα θύματα της άνανδρης επίθεσης στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας σε προάστιο του Παρισιού το πρωί της Τετάρτης 7 Ιανουαρίου 2015.

Είμαστε Charlie, για το δικαίωμα να μιλάμε και να γράφουμε ελεύθερα, για το δικαίωμα να γελάμε με ένα αστείο, χωρίς φόβο για τις ζωές μας...

------------------------------------


ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΤΕΤΡΑΔΑ!
Εσύ θα βοηθήσεις;
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...