Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Οι ταινίες που αγαπήσαμε 41 - Είναι ένας τρελός, τρελός, τρελός κόσμος / It’s a mad, mad, mad, mad world (1963)


Είδος: Κωμωδία
Παραγωγή: United Artists
Σκηνοθεσία: Stanley Kramer
Σενάριο: William & Tania Rose
Μουσική: Ernest Gold
Διάρκεια: 148’
Ηθοποιοί: Spencer Tracy, Jimmy Durante, Milton Berle, Sid Caesar, Buddy Hackett, Mickey Rooney, Dick Shawn, Terry-Thomas, Peter Falk, Jerry Lewis, Buster Keaton

Υπόθεση: Όταν ένας μαφιόζος, λίγο πριν πεθάνει μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα, αποκαλύπτει στους ανθρώπους που σπεύδουν να τον βοηθήσουν την ύπαρξη ενός κρυμμένου μεγάλου χρηματικού ποσού, ένα ξέφρενο κυνήγι θησαυρού αρχίζει!



Πριν ακόμα κλείσει τα μάτια του οι άνθρωποι αυτοί μπαίνουν στ’ αυτοκίνητά τους και τρέχουν με κατεύθυνση το Λας Βέγκας! Δεν γνωρίζουν ο ένας τον άλλο, όμως η μοίρα θα τους φέρει γρήγορα κοντά. Αταίριαστοι μεταξύ τους, ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της τύχης και αρχίζουν να κυνηγούν τον θησαυρό-φάντασμα. Πρόεδροι εταιρειών, γιατροί, ιδιότροπες πεθερές, καλλιτέχνες, οικογενειάρχες, τουρίστες, κακοποιοί, ακόμα κι ένας ηλικιωμένος αστυνομικός, διασχίζουν τους απέραντους δρόμους της Καλιφόρνια, σε μια θεότρελη κούρσα ενάντια στο χρόνο, σκορπίζοντας στο πέρασμά τους την καταστροφή!





Η τελευταία γιγάντια κωμωδία του Χόλυγουντ, διάρκειας 192 λεπτών, τα οποία κάποτε έγιναν 154', για να καταλήξουν σ’ εμάς 148'. Ο χρόνος αυτός «περνάει» σε μια επική και απίστευτα αστεία καταδίωξη, γεμάτη από θεότρελα «κουφά» στιγμιότυπα, όπου παρελαύνουν όλα τα γνωστά οπτικά γκανγκ. Από σκηνή σε σκηνή παρακολουθούμε έναν απίθανο στρατό από διάσημους σταρ να λένε έστω και μια απλή ατάκα, σχέσεις να αναθεωρούνται και νέες συμμαχίες γέλιου να σχηματίζονται, σε τρεις ώρες παλαβής υπερκωμωδίας που σατυρίζει την απληστία, το αμερικάνικο όνειρο και την άλλη όψη της χώρας της «επαγγελίας».







Αν και ήταν υποψήφιο για τέσσερα Oscar, τελικά βραβεύτηκε μόνο ο Γουόλτερ Έλιοτ για τα εξαιρετικά ηχητικά εφέ.
Το φιλμ προβλήθηκε στην Ελλάδα στις 21 Δεκεμβρίου 1964.

Κείμενο: Σπύρος Πιτικάρης
Επιμέλεια παρουσίασης: adamsjim


Δείτε εδώ το trailer της ταινίας, στο κανάλι μας στο YouTube. Κάντε εγγραφή και επιλέξτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις, ώστε να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα video που ανεβαίνουν!


------------------------------------


ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΤΕΤΡΑΔΑ!
Εσύ θα βοηθήσεις;
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

5 σχόλια:

  1. Από τις ταινιες που απολαμβάνεις κάποιος ξανά και ξανά, δίχως αυτές να γερνούν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπεροχη ταινια & καταπληκτικη κωμωδια την οποια συνοδευει μια "καταρα". Ενας παλιος φιλος ναυτικος, 17χρονος τοτε 70χρονος σημερα, μου ειχε διηγηθει οτι ειχε δει πολλες ταινιες στην Αμερικη, η συγκεκριμενη ομως του εμεινε αξεχαστη, διεκοπη η προβολη & η ταξιθετρια τους ανακοινωσε το τοτε τραγικο γεγονος, την δολοφονια του Κεννεντυ, & συμφωνα με τα λεγομενα του η ταινια μας βγηκε "ξινη"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικό ντοκουμέντο η μαρτυρία αυτού του ανθρώπου! Αλήθεια, μετά συνεχίστηκε η προβολή ή όχι; Είχε κανείς τους διάθεση να δει την υπόλοιπη ταινία;

      Διαγραφή
  3. Φιλε μου, ακριβως τα ιδια τον ειχα ρωτησει & εγω. η προβολη συνεχιστηκε μετα απο 10' η 15' δοτι ειχε περιπου 1 ωρα ακομη, εφυγαν οι περισσοτεροι θεατες, ο ιδιος ομως εμεινε ως το τελος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλληνας γαρ... Οι Αμερικάνοι αγωνιούσαν κι εκείνος το είχε ρίξει στη διασκέδαση!
      Πλάκα κάνω. Κι εγώ την ταινία θα έβλεπα!...

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...