Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Έρχεται ο νέος "Μικρός Σερίφης"!


Η είδηση ανέβηκε σήμερα στην σελίδα της "Comics & Crosswords Publications" στο Facebook. Οπότε, δεν μπορούμε να σας το κρατάμε άλλο πια μυστικό... Το νέο, συλλεκτικό τεύχος του Μικρού Σερίφη, μπήκε στην τελική ευθεία και σύντομα θα το έχουμε στα χέρια μας. Ως ημερομηνία κυκλοφορίας αναφέρεται η 17η Φεβρουαρίου, γι' αυτό μην ξεχάσετε να περάσετε από κανένα περίπτερο εκείνες τις μέρες... Έχετε καιρό μπροστά σας για να ενημερώσετε φίλους και γνωστούς. Δεν έχει σημασία αν δεν διάβαζαν παλιά τον Μικρό Σερίφη, δώστε τους την ευκαιρία να το κάνουν τώρα!...
Παραθέτουμε παρακάτω το σημείωμα του εκδότη, κου Λεωκράτη Ανεμοδουρά.

Λίγες φορές σου δίνονται ευκαιρίες στη ζωή και σαν τέτοια εξέλαβα την παραχώρηση του κ. Ποτή Στρατίκη να εκδώσουμε μια αδημοσίευτη ιστορία του Μικρού Σερίφη, ενός περιοδικού-θρύλου που κατάφερε να επιβιώσει ως το 1991 στο «σκληρό κόσμο» των εικονογραφημένων. 
Το «60 λεπτά αγωνίας» το άκουσα πρώτη φορά από τα χείλη του συγγραφέα και με εντυπωσίασε η γλαφυρότητα της περιγραφής των γεγονότων και των ηρώων. 
Όσο καθηλωτική όμως ήταν η ιστορία από τη διήγηση του κ. Στρατική άλλο τόσο ήταν και μέσα από το χαρτί όταν τη διάβασα... 
Αισθάνθηκα για άλλη μια φορά όπως στις διηγήσεις του «Μικρού Ήρωα» του Στέλιου Ανεμοδουρά, που πάντα μου γεννούσαν ερωτήματα για το πόσο ευρηματικό μπορεί να είναι ένα ανθρώπινο μυαλό για να παράγει, σε καθημερινή βάση, ιστορίες τέτοιας λογοτεχνικής ποιότητας αλλά και ποια είναι τελικά αυτή η αστείρευτη πηγή έμπνευσης και φαντασίας για τους δημιουργούς αυτούς.
Σημαντικοί αρωγοί στην υλοποίηση της έκδοσης στάθηκαν οι Παναγιώτης Πλαφουτζής, Νίκος Ζώης, Θεοδόσης Στάλιας, Χρήστος Νάστος, Νίκος Νικολαίδης και βέβαια με τα εξαιρετικά του σκίτσα ο Κώστας Φραγκιαδάκης και τους ευχαριστούμε θερμά.
Και αν η σημερινή εποχή είναι αρκετά «ηλεκτρονική» για να υποδεχτεί τέτοιες προσπάθειες εμείς σε πείσμα των καιρών θα συνεχίσουμε να τις στηρίζουμε, όχι μόνο επειδή αποτελούν κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά κυρίως γιατί μας θυμίζουν την χαμένη μας παιδικότητα που τόσο έχουμε ανάγκη στις μέρες μας...

Λεωκράτης Ανεμοδουράς


------------------------------------


ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΤΕΤΡΑΔΑ!
Εσύ θα βοηθήσεις;
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

3 σχόλια:

  1. Συγχαρητηρια σε ολους τους παραπανω που προσφεραν & στηριξαν την προσπαθεια αυτη & ιδιαιτερως τον κ. Λεωκρατη Ανεμοδουρα ο οποιος ειχε τον τελευταιο λογο. Θα επαναλαβω κατι που ειχα πει & παλαιοτερα, στην σημερινη εποχη της υπερβολικης τεχνολογιας, εμεις οι μεγαλυτεροι σε ηλικια, παντα θα επιθυμουμε μια νεα εντυπη εκδοση. Αισθανομαι Υπερηφανος & μονο που διαβαζω το εξαιρετο νεο το οποιο με γεμιζει συναισθηματα. Ζησαμε με την ομορφια της Θρυλικης Τετραδας, η οποια μας προσφερε ομορφια. Ευχομαι απο πλευρας εκδοτικου οικου το 1470 του Μικρου Σεριφη να ειναι μονο η αρχη. Υπομονη λοιπον λιγες μερες & τα θρυλικα εξασφαιρα θ' αρχισουν παλι να βροντουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σπύρο, να είσαι σίγουρος ότι εκεί έξω υπάρχουν και αρκετοί νεότεροι που επιθυμούν κάτι απλούστερο και ομορφότερο αισθητικά, από ότι τους σερβίρεται χρόνια τώρα. Ο Μικρός Σερίφης ας αποτελέσει (μαζί με το Μπλεκ) τη ναυαρχίδα για τη σταδιακή επιστροφή αυτών περιοδικών που λατρεύουμε. Μικροί κ μεγάλοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είχα δει την ανακοίνωση στο facebook. Περιμένουμε με ανυπομονησία το νέο τεύχος του Μικρού Σερίφη σε σχέδια του κ. Φραγκιαδάκη στις 17 Φεβρουαρίου. Εννοείται ότι θα το στηρίξουμε και θα το διαδώσουμε όσο μπορούμε. Μακάρι πάντως να τα πάει καλά για να υπάρξει και συνέχεια και να διαβάσουμε τις υπόλοιπες αδημοσίευτες ιστορίες του κ. Πότη Στρατίκη! Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όσους ασχολήθηκαν με την έκδοση αυτή και ιδιαίτερα στον κ. Λεωκράτη Ανεμοδουρά που ανέλαβε να την υλοποιήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...