Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Je Suis Charlie


Παγκόσμιο σοκ για την κτηνωδία στο Παρίσι

Η τρομοκρατική επίθεση ένοπλων Ισλαμιστών στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας «Charlie Hebdo» στην καρδιά του Παρισιού, άφησε πίσω της 12 νεκρούς και επτά τραυματίες, πέντε από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Νεκροί είναι δύο αστυνομικοί και δέκα εργαζόμενοι στην εφημερίδα, ενώ στα θύματα περιλαμβάνονται και οι τέσσερις σκιτσογράφοι της σατιρικής εφημερίδας, που συγκαταλέγονται στους καλύτερους της Γαλλίας.
Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση των αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, χιλιάδες πολίτες στη Γαλλία και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες βγήκαν στους δρόμους με το σύνθημα «Je Suis Charlie», υπερασπιζόμενοι την ελευθερία της έκφρασης και αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης.
Σήμερα το μεσημέρι στις 13:00 ώρα Ελλάδας -την ίδια ώρα που χθες σημειώθηκε το μακελειό στα γραφεία του "Charlie Hebdo"- τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής σε ολόκληρη τη Γαλλία, ενώ ήχησαν πένθιμα οι καμπάνες των εκκλησιών όλης της χώρας. Από το πλήθος στο κέντρο του Παρισιού, από τους πολιτικούς σε κλειστές αίθουσες και από τους επιβάτες στα σταματημένα μετρό και λεωφορεία, μέχρι τους φοιτητές στα πανεπιστήμια και, έξω από τα σύνορα, στα γραφεία της ΕΕ, Γάλλοι και Ευρωπαίοι στάθηκαν όρθιοι ενάντια στη βαρβαρότητα.
Η Γαλλία βρίσκεται σε ύψιστο συναγερμό μετά την επίθεση, ενώ οι υπουργοί Εσωτερικών της Ευρώπης και των ΗΠΑ θα συναντηθούν εκτάκτως την Κυριακή στο Παρίσι για να συζητήσουν τρόπους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...