Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Η θρυλική «Λιλιπούπολη» επιστρέφει από αύριο στα ερτζιανά


ΕΔΩ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ
Από Δευτέρα 12 Ιανουαρίου στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ

Η θρυλική "Λιλιπούπολη" επανέρχεται δυναμικά στις συχνότητες του Πρώτου Προγράμματος της ΝΕΡΙΤ, από τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου και κάθε μέρα λίγο μετά τις 07:30 το πρωί, στο τέλος της εκπομπής «Πρώτη Καλημέρα» με την Ελενα Καραγιάννη και τη Νατάσσα Βησσαρίωνος.
Την επιμέλεια για την επανεμφάνιση της σειράς στις ραδιοφωνικές συχνότητες του Πρώτου έχει ο Σιδερής Πρίντεζης.
Ο δημοσιογράφος Μπρίνης, ο δόκτωρ Δρακατόρ, ο Δυστροπόπιγκας, ο Μπιξ Μπιξ και η Μπομπίλα, η Χιονάτη και ο Πρίγκηπας, η Όφη Σόφη και βεβαίως, ο δήμαρχος Χαρχούδας, επιστρέφουν στις ραδιοφωνικές συχνότητες, σχεδόν 35 χρόνια μετά την πρώτη τους μετάδοση!



Ήταν στο τέλος του 1977 και ως τα μέσα, περίπου του 1980, που οι ήρωες της Λιλιπούπολης ζωντάνεψαν για πρώτη φορά στο Τρίτο Πρόγραμμα του Μάνου Χατζιδάκι. Τους «σμίλεψαν», αρχικά, οι πένες της Ρεγγίνας Καπετανάκη και της Ελένης Βλάχου. Στη συνέχεια, πήραν νέα διάσταση από τη Μαριανίνα Κριεζή και την Άννα Παναγιωτοπούλου. Σε κάποια επεισόδια συνεργάστηκαν η Μαργαρίτα Καραπάνου, ο Σταμάτης Φασουλής και η Λένα Αστρινάκη.
Τη μουσική της σειράς έγραψαν ο Νίκος Κυπουργός, η Λένα Πλάτωνος, ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος και ο Νίκος Χριστοδούλου, ενώ τους στίχους των τραγουδιών, που έγραψαν τη δική τους ξεχωριστή ιστορία, δημιούργησε η Μαριανίνα Κριεζή.
Ανάμεσα στους ηθοποιούς που πρωταγωνίστησαν βρίσκουμε τα ονόματα των Λευτέρη Βογιατζή, Ράνιας Οικονομίδου, Μίμη Χρυσομάλλη, Βασίλη Μπουγιουκλάκη, Λάμπρου Τσάγκα, Άννας Παναγιωτοπούλου, Σταμάτη Φασουλή, Μίρκας Παπακωνσταντίνου, Νίκου Τσιλούνη, Θόδωρου Μπογιατζή, Πέπης Οικονομοπούλου, ενώ σε κάποια επεισόδια κρατούσαν κεντρικούς ρόλους η Σαπφώ Νοταρά και η Αλέκα Παΐζη.
Είναι η πρώτη φορά που τα επεισόδια θα μεταδοθούν με τη σειρά που ηχογραφήθηκαν και μεταδόθηκαν την τριετία 1977–1980. Σε κάποιες περιπτώσεις εντυπωσιάζουν τα στοιχεία «επικαιρότητας» που παρουσιάζουν κάποιοι ήρωες ή κάποιες ιστορίες!...
Συντονιστείτε, λοιπόν, με το Πρώτο Πρόγραμμα!

------------------------------------


ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΤΕΤΡΑΔΑ!
Εσύ θα βοηθήσεις;
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

1 σχόλιο:

  1. Υπέροχα νέα. Χρειαζόμαστε αυτές τις αξέχαστες εκπομπές ως μία όαση αισθητικής στο ραδιόφωνο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...