Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Νέες εκδόσεις 773 - Vincent (Comic book)


Τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής του ο Βίνσεντ βαν Γκογκ εγκατέλειψε το Παρίσι και εγκαταστάθηκε στη νότια Γαλλία. Ερωτεύτηκε το τοπίο και το φως, ζωγράφιζε ακατάπαυστα και με πάθος. Είναι η περίοδος που μπήκε σ' έναν διαρκή διάλογο με την τέχνη, με τις ιδέες και τα όνειρά του: δημιούργησε τα πιο ωραία έργα του, ονειρεύτηκε να στήσει μια εστία καλλιτεχνών, βασανίστηκε από την ψυχασθένειά του -που κορυφώθηκε στο γνωστό επεισόδιο με το κόψιμο του αυτιού.
Με φωτεινά, δυνατά χρώματα, όπως στα έργα του, η Μπάρμπαρα Στοκ, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και στις επιστολές που αντάλλασσε με τον αδερφό του Τέο, ζωντανεύει τον Βίνσεντ και του δίνει φωνή. Ξετυλίγοντας πτυχές του χαρακτήρα του, τόσο στις δημιουργικές στιγμές του όσο και στις εξάρσεις της ψυχικής του αστάθειας, μας αποκαλύπτει τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από τα μοναδικά έργα τέχνης.


"Η Στοκ καταφέρνει έξοχα και με ευαισθησία να αποδώσει τον καλλιτέχνη, είτε κυριεύεται από την τρέλα είτε κάθεται ανάμεσα στα σταχοχώραφα και στα ηλιοτρόπια της Αρλ".
-The Guardian

Δημιουργός: Barbara Stok
Μετάφραση: Μαργαρίτα Μπονάτσου
ISBN13: 9786185048211
Αριθμός σελίδων: 144
Διαστάσεις: 24x17
Ημερομηνία έκδοσης: Οκτώβριος 2014
Εκδόσεις: ΑΙΩΡΑ
Τιμή έκδοσης: €15,00




------------------------------------


ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΤΕΤΡΑΔΑ!
Εσύ θα βοηθήσεις;
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...