Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Νέες εκδόσεις 792: Ποπάυ #1


ΕΝΑ ΕΝΘΕΤΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ "ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ"

Μια ευχάριστη έκπληξη μας επιφύλαξε το περιοδικό "Τηλεθεατής" αυτή την Πέμπτη. Ανάμεσα στις άλλες προσφορές του, περιελάμβανε και ένα τεύχος του Ποπάυ, του νευρικού ναύτη, ήρωα που δημιούργησε ο Elzie Crisler Segar. Πρόκειται για την έκδοση στα ελληνικά του περιοδικού "Popeye" της IDW, που κυκλοφόρησε αρχικά το 2012.
Τα κείμενα είναι του Roger Landridge (The Muppets) και η εικονογράφηση του Bruce Ozella. Το τεύχος δημοσιεύει την ιστορία "Η Χώρα των Τζιπ!" ("The Land of Jeeps!") με εξ ολοκλήρου έγχρωμη εικονογράφηση και 24 σελίδες, με ένα εξώφυλλο-φόρο τιμής στο Action Comics #1, που είχε πρωταγωνιστή τον Superman.
Να σημειώσουμε ότι η πρωτότυπη έκδοση ολοκληρώθηκε σε 12 τεύχη, τα οποία κυκλοφόρησαν σε μηνιαία βάση από τον Απρίλιο του 2012 έως τον Απρίλιο του 2013. Ευχόμαστε να δούμε στα ελληνικά και τα δώδεκα αυτά τεύχη, τα οποία θα έχουν και μια ιδιαίτερη αξία, καθώς ο Ποπάυ ξανακυκλοφορεί από τον ίδιο εκδότη που τον είχε φέρει και στην Ελλάδα (Δραγούνης).



Το εξώφυλλο του τεύχους 1347 του περιοδικού "Τηλεθεατής", στο οποίο εικονίζεται το νέο ένθετο με τον Ποπάυ

------------------------------------


ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΤΕΤΡΑΔΑ!
Εσύ θα βοηθήσεις;
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

2 σχόλια:

  1. Ακόμα ένα απτό δείγμα του συνολικού ενδιαφέροντος που υπάρχει για τα κόμικς από πλευράς περιοδικών-εφημερίδων, τα τελευταία 2-3 χρόνια. Δίχως να συγκαταλέγεται στους αγαπημένους μου, αυτή είναι μία αξιόλογη επανεμφάνιση του δυνατού ναύτη που ελπίζουμε να διαρκέσει. Μπράβο στο εν λόγω περιοδικό λοιπόν για την επιλογή του αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιθανολογώ ότι κυρίως συναισθηματικοί ήταν οι λόγοι για τους οποίους στράφηκε ο συγκεκριμένος εκδότης ξανά στον Ποπάυ. Μπράβο για την κίνηση αυτή. Θεωρώ, επίσης, ότι θα δούμε και τα δώδεκα τεύχη της σειράς, τα οποία μπορεί να έχουν τυπωθεί ήδη, λόγω χαμηλού κόστους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...