Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Εμείς προτείνουμε... 331: Ρέμπραντ (Comic book)


Σχεδόν τρία χρόνια ο Typex κοιμόταν και ξυπνούσε με τον Ρέμπραντ. Το αποτέλεσμα της σταδιακής αυτής ταύτισης με τον μεγάλο ζωγράφο, είναι μια συγκλονιστική εικονογραφημένη ιστορία, όπου ο Typex μιλάει για τον δικό του Ρέμπραντ: έναν τύπο σκουντούφλη, ματαιόδοξο, υπερόπτη, μπρούτο, ευερέθιστο, και όμως αξιολάτρευτο και γεμάτο πάθος. Αυτός εδώ ο Ρέμπραντ σαστίζει μπροστά στην ίδια του τη μεγαλοσύνη: ό,τι και να κάνει, πάλι μεγάλος ζωγράφος θα είναι.

Το "Ρέμπραντ" δεν είναι μια "πολιτισμικώς ορθή" αγιογραφία, αλλά ένα βιβλίο με εκτυφλωτικές εικόνες, για πολύ απαιτητικούς αναγνώστες. Ο σκιτσογράφος παίζει μαεστρικά με το στήσιμο της ιστορίας του, εναλλάσοντας τις οργιαστικά σχεδιασμένες σκηνές πλήθους με τις αφηρημένες λεπτομέρειες, ή τις μουντές καφέ σελίδες με άλλες, γεμάτες εκρήξεις χρωμάτων. Πηγαίνετε στο κεφάλαιο Rattus Rattus, με θέμα την πανούκλα στο Άμστερνταμ: κανείς δε φτιάχνει ωραιότερους αρουραίους από τον Typex.
Κρατάτε στα χέρια σας ένα βιβλίο προορισμένο να διαβάζεται και να ξαναδιαβάζεται: ένα βιβλίο που, με κάθε νέα ανάγνωση, θα αποκαλύπτει τα θαύματα του.

Δημιουργός: Typex
Εκδόσεις: Γράμματα
Μετάφραση: Χρηστίνα Πολίτη
Επιμέλεια: Borinka
Σελίδες: 240
ISBN: 9789603295549
Τιμή έκδοσης: 16,50€




------------------------------------


ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΤΕΤΡΑΔΑ!
Εσύ θα βοηθήσεις;
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...