Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Νέες εκδόσεις 119 - Ομήρου Οδύσσεια 1 & 2


Η συναρπαστική μεταφορά σε κόμικς του έπους του Ομήρου, από τους δημιουργούς της πολυβραβευμένης κλασικής σειράς "Οι κωμωδίες του Αριστοφάνη σε κόμικς".

Διασκευή-κείμενα: Τάσος Αποστολίδης
Εικόνες: Γιώργος Ακοκαλίδης
ISBN: 978-960-501-573-2, 978-960-501-574-9
Σελίδες: 48
Ημερομηνία έκδοσης: 21/11/2011
Τιμή: 8,80 €

Τεύχος 1: Αναζητώντας τον πατέρα
Πέρασαν δέκα χρόνια από τότε που τέλειωσε ο Τρωικός πόλεμος κι ο Οδυσσέας, ο βασιλιάς της Ιθάκης, δεν έχει ακόμη επιστρέψει στο νησί του. Οι δικοί του όμως έχουν κι άλλους λόγους να ανησυχούν, καθώς επίδοξοι «μνηστήρες» έχουν εγκατασταθεί στο παλάτι, κατασπαταλούν την περιουσία του βασιλιά και πιέζουν τη γυναίκα του, την Πηνελόπη, να διαλέξει κάποιον απ’ αυτούς για σύζυγο. Ο Τηλέμαχος, ο γιος του Οδυσσέα, ταξιδεύει στην Πύλο και στη Σπάρτη, για να μάθει αν ο πατέρας του ζει…


Τεύχος 2: Στο νησί των Φαιάκων
Η νύμφη Καλυψώ, υπακούοντας στην εντολή του Δία, επιτρέπει στον Οδυσσέα –ύστερα από επτά χρόνια που τον κρατούσε στο νησί της- να επιστρέψει στην Ιθάκη. Το ταξίδι δεν είναι ανώδυνο: ο Οδυσσέας ναυαγεί και φτάνει, ύστερα από απίστευτες ταλαιπωρίες, στο φιλόξενο νησί των Φαιάκων. Εκεί τον περιθάλπει η Ναυσικά, κόρη του βασιλιά Αλκίνοου, ο οποίος και του υπόσχεται βοήθεια για να γυρίσει στην πατρίδα του.

Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

2 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρουσα πρόταση. Βέβαια ήταν άλλες οι απαιτήσεις της σειράς του Αριστοφάνη και άλλες της Οδύσσειας. Μόλις το πάρω, θα σας πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ θέλω να την αποκτήσω την σειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...