Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Η... βιβλιογραφία των κόμικς 12 - Πρώτος Κατάλογος Ελληνικών Εκδόσεων Κόμικς


Από το 1939 έως το 2010
Ο Πρώτος Κατάλογος Ελληνικών Εκδόσεων Κόμικς από τις εκδόσεις Esperos Comics καταγραφεί και τεκμηριώνει λεπτομερώς όλα τα έντυπα με κόμικς που εκδόθηκαν στην Ελλάδα από το 1939 έως και το 2010 και είναι αυτό ακριβώς που υπόσχεται ο τίτλος του. Ένα εντυπωσιακό πανόραμα 2010 τίτλων, χρήσιμο για κάθε ενδιαφερόμενο - από τον επιστήμονα μελετητή, μέχρι τον καταρτισμένο «κομιξάκια». Οι τίτλοι που καταχωρούνται στις 512 σελίδες του βιβλίου, αφορούν εκδόσεις με πάνω από 50% του περιεχομένου σε κόμικς. Αυτό τον όρο, άλλωστε, έθεσαν εξαρχής όσοι ερευνητές (με όλη τη σημασία της λέξης) συμμετείχαν στη δημιουργία του βιβλίου. Εκτός από τις επίσημες εκδόσεις, ανθολογούνται επίσης ένθετα και διαφημιστικά των κόμικς, χωρίς να παραλείπονται οι αυτοεκδόσεις (φανζίν και όχι μόνο), έντυπα γνωστά με πλατιά διάδοση, έντυπα άγνωστα, που ακόμα και οι μυημένοι ακούνε για πρώτη φορά.

Στον Πρώτο Κατάλογο Ελληνικών Εκδόσεων Κόμικς κάθε τίτλος συνοδεύεται από το εξώφυλλο του 1ου τεύχους. Όπου κάτι τέτοιο δεν στάθηκε δυνατό, επιλέχθηκε το πλησιέστερο στο Νο 1. Στην παρέλαση των τίτλων σημαιοφόρος είναι το Περιοδικό μας. Η πρώτη, ιστορικά, έκδοση κόμικς που εικονογραφούσε εξ ολοκλήρου ένας μόνο σχεδιαστής, ο ακάματος (και «χαμαιλέοντας» στο στιλ) Νίκος Καστανάκης. Ακολουθούν το Ταμ-Ταμ και ο Μπιμπίκος, που είναι οι παλαιότερες μετά το Περιοδικό μας εκδόσεις, για να πάρουν σειρά εκατοντάδες άλλοι τίτλοι. Σίγουρα, κάποιοι από αυτούς θα ανακαλέσουν αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας. Άλλοι, θα μιλήσουν στο - ενήλικο, πλέον – πάθος του αναγνώστη. Οι περισσότεροι, πάντως, θα προσθέσουν πολύτιμες ψηφίδες στις ελλιπείς μας γνώσεις για το ελληνικό εκδοτικό σύμπαν.
Προλογίζει ο δημοσιογράφος Άρης Μαλανδράκης.

Εκδοτική: ESPEROS COMICS
Είδος εντύπου: Άλμπουμ με μαλακό εξώφυλλο (Εκδόθηκαν και 60 συλλεκτικά αντίτυπα με σκληρό εξώφυλλο)
Μέγεθος: 17.0 x 24.0
Σελίδες: 516
Χρώμα: Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Επιμέλεια: Γιώργος Γεωργέλος
ISBN: 978-90-73808-00-3
Κυκλοφόρησε: Αύγουστος 2011
Ονομαστική τιμή: 42,00 €

1 σχόλιο:

  1. Μετά και την επίσημη χθεσινοβραδινή παρουσίαση του καταλόγου στην Λέσχη Φίλων Κόμικς, μπορούμε πλέον να τον καταγράψουμε και στην βιβλιογραφία που αναφέρεται στο αγαπημένο μας είδος... Τα κόμικς!
    Μπράβο, παιδιά! Αποδείξατε πολλά με αυτή την κίνηση! Πάμε τώρα για το επόμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...