Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Εμείς προτείνουμε... 34 - Lovecraft (Comic book)


Συγγραφέας: Hans Rodionoff
Μετάφραση: Βασίλης Αθανασιάδης
Εικονογράφος: Breccia Enrique
Διασκευαστής: Giffen Keith
Εισαγωγή: John Carpenter
Σχήμα: 17x26,5
Σελίδες: 144
ISBN: 960-306-461-0
Τιμή: €9,90
Εκδόσεις: Anubis

Το "Νεκρονομικόν", το βιβλίο των νεκρών ονομάτων. Οι Μεγάλοι Παλαιοί. Ο Κθούλου. Μια πόλη με το όνομα Άρκαμ, που κατοικείται από ακατονόμαστες, φρικιαστικές οντότητες...
Από τα εκκεντρικά παιδικά του χρόνια, όταν η μητέρα του επέμενε να τον ντύνει σαν κορίτσι, ως την ενηλικίωσή του και τη μοιραία συνάντησή του με τον Χάρι Χουντίνι, ο Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ βασανιζόταν από αποτρόπαια οράματα. Οι γονείς του πεθαίνουν σε άσυλο φρενοβλαβών, η σύζυγός του τον εγκαταλείπει και ο Λάβκραφτ περνά σχεδόν όλη τη ζωή του γράφοντας τρομακτικές ιστορίες με την ελπίδα να ξορκίσει τους προσωπικούς του δαίμονες. Κάποιοι τον είπαν τρελό. Κάποιοι άλλοι πίστεψαν πως ήταν ιδιοφυΐα. Ό,τι κι αν ισχύει τελικά, η ζωή του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα είναι μια ατέλειωτη, απελπισμένη προσπάθεια να ξεφύγει από τους ολοζώντανους εφιάλτες του.

Ενα συναρπαστικό graphic novel, που κυκλοφορεί σε μια επιμελημένη έκδοση 144 έγχρωμων σελίδων.



«Ενα αληθινά τρομακτικό, αριστοτεχνικό έργο. Το "Lovecraft" ζωντανεύει έναν κόσμο ανείπωτης φρίκης, που κάνει την παραφροσύνη να φαντάζει ως η μόνη διέξοδος.»
- Clive Barker 

«Διαβάζοντας το έργο του Λάβκραφτ, δεν μπορεί κανείς να μην αναρωτηθεί: «Κι αν πράγματι...;» Λοιπόν, η απάντηση βρίσκεται στις απολαυστικές σελίδες και την ονειρική πλοκή αυτού του βιβλίου. Ετοιμαστείτε για ένα συναρπαστικό, τρομακτικό ταξίδι.»
- Guillermo del Toro, σκηνοθέτης των ταινιών Blade 2 και Hellboy

«Οι Rodionoff, Breccia και Giffen δημιούργησαν μια εξαίσια, ατμοσφαιρική ιστορία, φόρο τιμής στο ίνδαλμά τους. Αντλώντας το υλικό τους από το έργο του Λάβκραφτ, κατόρθωσαν να επινοήσουν μια μυστηριακή ιστορία που κάθε θαυμαστής του Χ.Φ. θα ευχόταν να είναι αληθινή.»
- David S. Goyer, σεναριογράφος των ταινιών Dark City και Blade


***

O Hans Rodionoff σε τρυφερή ηλικία ανακάλυψε ένα αντίγραφο του βιβλίου "Νεκρονομικόν" και από τότε η ζωή του άλλαξε. Μεγάλωσε στο Ίνσμουθ, όπου μοίραζε το χρόνο του ανάμεσα στη δουλειά του ως ναυαγοσώστης και κάνοντας σερφ στα κύματα του ρήγματος Ντάγκον Πόιντ. Κατά βάθος, όμως, πάντα ήθελε να γίνει δημιουργός κόμικς. Στη διάρκεια των σπουδών του ως εικονογράφος στο Πανεπιστήμιο Μισκατόνικ παρακολούθησε ένα μάθημα εισαγωγής στον κινηματογράφο και ερωτεύτηκε το σελιλόιντ. Από τότε κι έπειτα αφιερώθηκε στη συγγραφή σεναρίων και συνεργάστηκε με δεξιοτέχνες δημιουργούς του τρόμου, όπως οι Τζον Κάρπεντερ και Κλάιβ Μπάρκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...