Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Διονύσης Σαββόπουλος στο Ηρώδειο


Ο Διονύσης Σαββόπουλος τραγούδησε με τα παιδιά για τα παιδιά, στο Ηρώδειο

Πάνω σ΄ ένα τροχήλατο καράβι, πλημμυρισμένο από τα χαμόγελα των λιλιπούτειων επιβατών του, αλλά και των πολύχρωμων λουλουδιών που το στόλιζαν, ο Διονύσης Σαββόπουλος - οδηγός του εντυπωσιακού και ειδικά κατασκευασμένου μεταφορικού μέσου, επέλεξε να κλείσει τη χθεσινή του συναυλία στο Ηρώδειο, προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα του πολυπληθούς κοινού.
Με τις μοναδικές του δημιουργίες, αλλά και την εξαιρετική μουσική απόδοση δύο έργων του Αριστοφάνη, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης κέρδισε το κοινό του Ηρωδείου, που είχε κατακλύσει το ρωμαϊκό θέατρο και απόλαυσε την αφιερωμένη στα παιδιά, μαγική μουσική βραδιά.
Μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν τα παιδιά-μαθητές της Αρσακείου, τα οποία απέσπασαν το πιο δυνατό χειροκρότημα και συμμετείχαν με το χορό και το τραγούδι τους σε όλη τη διάρκεια της παράστασης. Φορώντας τις παραδοσιακές μπλε ποδιές των σχολείων, οι μαθητές τραγουδούσαν, χόρευαν και συμμετείχαν στα πληθωρικά... σαββοπουλικά δρώμενα, υπό τις οδηγίες τις καθηγήτριάς τους Χριστίνας Βαρσάμη. Χαρακτηριστικές στιγμές της παράστασης ήταν όταν ο Διονύσης Σαββόπουλος τραγούδησε με έναν νεαρό μαθητή και χόρεψε βαλς με μία μικρή «επίδοξη» χορεύτρια.
Σημαντική ήταν και η συμβολή των νεαρών «κανταδόρων» της παράστασης, Ρωξάνης Γαρεφαλλάκη, Άσπας Θεοφίλου, Βασιλικής Καρακώστα, Άλκη Κωνσταντόπουλου, Πάνου Μουζουράκη και Γιώργου Μυλωνά, οι οποίοι τραγούδησαν πλάι στον καταξιωμένο συνθέτη.


Η παράσταση χωριζόταν σε δύο μέρη, το πρώτο περιελάμβανε τη γνωστή κωμωδία του Αριστοφάνη «Αχαρνείς» και χορικά από την τελευταία σωζόμενη κωμωδία του, τον «Πλούτο», ενώ το δεύτερο μέρος ήταν ένα μουσικό πρόγραμμα από γνωστές δημιουργίες του Διονύση Σαββόπουλου.
Η ολιγόωρη καθυστέρηση στην έναρξη του προγράμματος, δεν πτόησε το κοινό που είχε γεμίσει το θέατρο και απόλαυσε τον Διονύση Σαββόπουλο, σε «μεγάλη φόρμα», όπως χαρακτηριστικά έλεγαν πολλοί θεατές. Ο ίδιος αφιέρωσε τους Αχαρνείς στους καλλιτέχνες οι οποίοι είχαν συμμετάσχει στην πρώτη παράσταση του έργου, το 1976, τους αξέχαστους Νίκο Παπάζογλου και Μανώλη Ρασούλη, αλλά και τη Μελίνα Τανάγρη, τον Σάκη Μπουλά, τον Νίκο Ζιώγαλα, τον Πάνο Κατσιμίχα και τον Ηλία Λιούγκο.
Το ίδιο ένθερμο κοινό τραγούδησε με την καρδιά του γνωστά τραγούδια του δημιουργού, στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, όπως τη «Συννεφούλα», το «Ας κρατήσουν οι χοροί», το «Άγγελος- Εξάγγελος» κ.α.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία της Αρσακείου, με σκοπό τη διάθεση των εσόδων υπέρ του Ταμείου Υποτροφιών του ιστορικού εκπαιδευτικού οργανισμού. «Τέτοιου είδους εκδηλώσεις, αποτελούν μία ευαισθησία παιδευτική που τονώνει τις αντοχές του λαού, σε τόσο δύσκολους καιρούς που περνάμε», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, Γεώργιος Μπαμπινιώτης, χαιρετίζοντας τη βραδιά.


Κείμενο: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφίες: http://www.protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...