Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Νέες εκδόσεις 497 - Λούκυ Λουκ - Έθνος #25


Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" κυκλοφόρησε το φύλλο αρ. 1614, με ένθετο ένα ολόκληρο τεύχος του Λούκυ Λουκ, στα πλαίσια της συνεργασίας με την "Μαμούθ Κόμιξ". Η γνωστή, πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης σε προσιτή τιμή (4,00 ευρώ η έκδοση με τις προσφορές).

Το τεύχος: Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ("LΑ LEGENDE DE L' OUEST")
Α' έκδοση σε άλμπουμ: Lucky Comics (Dargaud), Paris, 2002
Σκίτσα: Morris
Κείμενα: Patrick Nordmann
Υπόθεση: Ο Μπούφαλο Μπιλ προσκαλεί τον Λούκυ Λουκ να παρακολουθήσει το σόου του, με σκοπό να συμμετάσχει σε αυτό. Ο μοναχικός κάου-μπόυ, βέβαια, αρνείται καθώς -όπως λέει ο ίδιος- έχει ένα απλό όνομα και δεν διαθέτει τίποτα από τους θρύλους του Ουέστ. Αντίθετα, προτείνει στον Κόντυ να προσλάβει τους τέσσερις Ντάλτον, τους θρυλικότερους ληστές της Δύσης! Ο πρώην συνταγματάρχης παίρνει στα σοβαρά την πρόταση του Λούκυ Λουκ και αποφασίζει να συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του τέσσερις ηθοποιούς στους ρόλους των Ντάλτον! Τα πραγματικά προβλήματα, όμως, αρχίζουν όταν οι πραγματικοί Ντάλτον μαθαίνουν για το σόου και το σκάνε από την φυλακή για να πάνε να ζητήσουν τα... πνευματικά τους δικαιώματα!...
Σχόλια: Πρόκειται για την 109η ιστορία της σειράς “Lucky Luke”. Σίγουρα εδώ το σενάριο υστερεί λιγάκι σε εφευρετικότητα και έτσι δεν μιλάμε για μια από τις καλύτερες ιστορίες του μοναχικού κάου-μπόυ. Αυτό είναι το τελευταίο άλμπουμ που ολοκλήρωσε ο Morris πριν από το θάνατό του, το 2001, και το τελευταίο άλμπουμ της σειράς "Aventures de Lucky Luke". Πρώτη έκδοση στην Ελλάδα από την "Μαμούθ Κόμιξ", το 2002.

Επόμενο τεύχος: ΜΑΜΑ ΝΤΑΛΤΟΝ


2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...