Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Ζωντανεύει η φαντασία;


Το περιοδικό «Internet Rom Multimedia» (οι παλιοί θα το θυμούνται ως "Rom"), ήταν ένα "κομπιουτερίστικο" περιοδικό, που κυκλοφορούσε πριν δεκατέσσερα χρόνια! Ήταν από τα πιο προσεγμένα και ολοκληρωμένα περιοδικά του χώρου και κάθε τεύχος του έκανε αίσθηση για την καλαισθησία του. Εκτός από γενικά άρθρα για υπολογιστές, παιχνίδια κτλ, δημοσίευε και διάφορα άλλα θεματικά άρθρα, τα οποία συνήθως τα συνόδευε με κάποιο σχετικό cd (ήταν της μόδας τότε να δίνουν τα περιοδικά cd).
Στο τεύχος #18, λοιπόν, που κυκλοφόρησε Απρίλιο-Μάιο του 2000, το "Rom" είχε ένα εκτενές αφιέρωμα στα κόμικς. Αρθρογράφος ήταν ο γνωστός φίλος μας, Λευτέρης Ταρλαντέζος και ο πλήρης τίτλος του άρθρου: "www.Comics-Cartoons-V-Actors: Ζωντανεύει η φαντασία;".
Είχα ήδη αγοράσει κάποια τεύχη του περιοδικού, οπότε μου ήταν γνωστό. Όταν, λοιπόν, είδα και το αφιέρωμα στα κόμικς, δεν υπήρχε περίπτωση να έχανα το συγκεκριμένο τεύχος. Το άρθρο ήταν μαγευτικό για μένα, ότι πιο ολοκληρωμένο είχα διαβάσει μέχρι τότε για τα κόμικς και συγκράτησα το όνομα του συγγραφέα του.
Είχα την τύχη να τον γνωρίσω πολλά χρόνια αργότερα, με αφορμή τον Μικρό Κάου-μπόυ. Μπορεί να μην του έχω πει ακόμα "συγχαρητήρια" για εκείνη την δημοσίευση, όμως σήμερα αναδημοσιεύω μέσα από το blog το άρθρο αυτό, για να δώσω και σ' εσάς την ευκαιρία να το γνωρίσετε (ή, κάποιοι, να το θυμηθείτε)...
Αποθηκεύστε τις εικόνες στον υπολογιστή σας, αφού πρώτα κάνετε κλικ επάνω τους και επιλέξτε μεγέθυνση για να μπορέσετε να διαβάσετε με ευκολία τα κείμενα...


















2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...