Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου για το τέλος των περιοδικών Disney στην Ελλάδα


Δημοσιεύουμε το επίσημο Δελτίο Τύπου της αναγγελίας του τέλους των περιοδικών Disney στην Ελλάδα. Σε αυτό τονίζεται ότι η διακοπή κυκλοφορίας του περιοδικού επιβλήθηκε από τα πράγματα, καθώς «η οικονομική κρίση επέφερε πολλές δυσάρεστες αλλαγές στην ελληνική οικογένεια». Αναφέρεται επίσης ότι η εταιρεία προσπάθησε να βρει λύσεις που θα ανακούφιζαν τα οικονομικά του περιοδικού, οι οποίες όμως δεν ευοδώθηκαν, ενώ καταλήγει σημειώνοντας ότι ελπίζει να έχει και πάλι την ευκαιρία να συνεργαστεί με την Disney, «πάνω σε βάσεις που να ανταποκρίνονται στην ελληνική πραγματικότητα». Προφανώς ζητήθηκε κάποια αλλαγή στα οικονομικά ανταλλάγματα των δικαιωμάτων με την μητρική εταιρεία, η οποία μάλλον δεν έγινε αποδεκτή...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑ ΑΚΤΙΝΑ

"Αυτή την Παρασκευή κυκλοφόρησε το τελευταίο τεύχος του Μίκυ Μάους. Παρ’ όλο που ήταν μια δύσκολη απόφαση μετά από 47 χρόνια έκδοσης του περιοδικού, ήταν μια πράξη επιβεβλημένη από τα πράγματα. Η οικονομική κρίση επέφερε πολλές δυσάρεστες αλλαγές στην ελληνική οικογένεια με τα γνωστά επακόλουθα. Η πτώση των κυκλοφοριών των εφημερίδων και περιοδικών δεν άφησε ανεπηρέαστο το Μίκυ Μάους και τα άλλα περιοδικά Ντίσνεϋ.
Η μείωση της κυκλοφορίας του επέφερε αύξηση του βασικού κόστους έκδοσης. Μία λύση θα ήταν να αυξήσουμε την τιμή πώλησης αλλά αυτό θα επιδείνωνε την κατάσταση. Γι’ αυτό τον λόγο προσπαθήσαμε να βρούμε άλλες λύσεις που θα ανακούφιζαν τα οικονομικά του περιοδικού. Δυστυχώς δεν υπήρξε ικανοποιητική λύση. Δεν μπορούμε να αναφερθούμε περισσότερα πάνω σε αυτό το θέμα επειδή το απαγορεύει η εμπιστευτικότητα των διαπραγματεύσεων.
Αυτό που καταφέραμε είναι να δημιουργήσουμε περιοδικά που άντεξαν στον χρόνο. Αποδείξαμε πως οι ελληνικές εκδόσεις μπορούν να συναγωνιστούν τις ξένες και ποιοτικά να είναι υπέρτερες. Προλαμβάνοντας τις επιθυμίες και τις αναζητήσεις των αναγνωστών δημιουργήσαμε περιοδικά, όπως το Κόμιξ, μοναδικό παγκοσμίως στον χώρο του Ντίσνεϋ. Οσφραίνοντας τις τάσεις κι επιθυμίες του κοινού ξεκινήσαμε να κάνουμε αλλαγές και τώρα. Δυστυχώς μόνον ψήγματα αυτής της αλλαγής μπορέσαμε να εφαρμόσουμε η οποία όμως έγινε αισθητή από τον πυρήνα των αναγνωστών μας. Ο χρόνος μας όμως είχε τελειώσει.
Ελπίζουμε να μας δοθεί πάλι η ευκαιρία να συνεργαστούμε με την Ντίσνεϋ πάνω σε βάσεις που να ανταποκρίνονται στην ελληνική πραγματικότητα και να προσφέρουμε στους αναγνώστες αυτό που γνωρίζουμε να κάνουμε σωστά. Καλά περιοδικά και βιβλία."

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

4 σχόλια:

 1. Πραγματικά στενάχωρη εξέλιξη, αν και τελικά νομίζω ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουμε για την πορεία των εκδόσεων αυτών τα τελευταία χρόνια... Μιλάω για το πώς στηρίζονταν μέχρι τώρα ο εκδότης και ξαφνικά αποφάσισε ότι "δεν βγαίνει"...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Διαβάζουμε πολλά τις τελευταίες μέρες. Ο χρόνος ίσως θα δείξει τι έχει γίνει με αυτό το θέμα...

   Διαγραφή
 2. 2 erotiseis:
  1:to na gino melos einai dorean?
  2:pote tha arxiso na lambano ta periodika kai poso kostizoyn????????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φίλε Jim, το να γίνεις μέλος είναι δωρεάν. Για περισσότερες λεπτομέρειες στείλε e-mail.

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...