Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Η… βιβλιογραφία των κόμικς 30 – Τσακ!!! Πατ!!! Μπουμ!!!


Μια προσπάθεια προσέγγισης του κόσμου των απίθανων καταστάσεων, των παράξενων ηρώων και των οπτικοποιημένων ήχων, μέσα στο περιβάλλον συνεχώς μεταβαλλόμενων κοινωνικών και πολιτιστικών συνθηκών.
Ο 20ός αιώνας χαρακτηρίστηκε από πολλούς σαν αιώνας του κινηματογράφου. Αλλά και του ραδιοφώνου. Και της τζαζ. Και της κατάκτησης του διαστήματος. Και των υπολογιστών. Και των κόμικς βεβαίως-βεβαίως.
Οι σχέσεις τους πολύπλοκες...
Απλές αναφορές προσφέρονται απλά και μόνο σαν πιθανά ερεθίσματα για όποιον θα ήθελε να ψάξει πιο βαθιά και ουσιαστικά...


Η γοητευτική πλευρά της περιπέτειας, ο όγκος και η δύναμη στην έκφραση.
Η Μαμούθ Comix είναι ελληνική εκδοτική εταιρεία κόμικς που ιδρύθηκε το 1979 από τον Πάνο Κουτρουλάρη και τον Γιώργο Τσίτσοβιτς. Ο Κουτρουλάρης με ένδοξη θητεία ως γελοιογράφος, εικονογράφος και κομίστας που έβγαζε νωρίτερα το «Σκαθάρι», ένα ωραίο εφηβικό περιοδικό με κόμικς ενώ ο Τσίτσοβιτς είχε εργαστεί με επιτυχία σε εφημερίδες, στα Άρλεκιν και στο «Αθηνόραμα». Ο Γιώργος Τσίτσοβιτς στο θεωρητικό-ιστορικό βιβλίο-μελέτη Τα Κόμικς [επιμέλεια: Δημήτρης Κολιοδήμος, εκδ. Αιγόκερως, Αθήνα 1982] μετέφρασε τα λήμματα των Ταρζάν [Joachim Schiele] και Φλας Γκόρντον [Gunther Metken] –ήδη δημοσιευμένο στο #5 του υπέροχου περιοδικού «Μαμούθ Comix» το 1981- ενώ ο Πάνος Κουτρουλάρης έγραψε ένα ωραίο κείμενο για τον Corto Maltese του Hugo Pratt [που τoν Οκτώβριο του 1990 δημοσιεύθηκε επίσης στο πρώτο τεύχος του περιοδικού για το βιβλίο «Βιβλίο & Media» (εκδ. Compupress)].

Εκδότης: Μαμούθ Comix
Αριθμός σελίδων: 336
Ημερομηνία έκδοσης: Ιούνιος 2013
Τιμή: 14,80 ευρώ

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...