Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Νέες εκδόσεις 484 – Ελληνική Μυθολογία - Το Βήμα #2


Την Κυριακή 18 Αυγούστου, η εφημερίδα "Το Βήμα" κυκλοφόρησε το φύλλο αρ. 16.310, με ένθετο το δεύτερο τεύχος κόμικς της σειράς «Ελληνική Μυθολογία», του Νίκου Τσιφόρου. Πρόκειται, ουσιαστικά, για επανέκδοση της σειράς του 1986, που κυκλοφόρησε από την εκδοτική «Ελληνικά Κόμικς». Η έκδοση εκείνη βασιζόταν στο βιβλίο του Νίκου Τσιφόρου «Ελληνική Μυθολογία», που δημοσιεύτηκε αρχικά το 1964 στο περιοδικό «Ταχυδρόμος» και στην συνέχεια εκδόθηκε το 1970 από την “Εκδοτική Ερμής Ε.Π.Ε.”.
Το σκίτσο είναι του Νίκου Παγώνη, το σενάριο από την επιμέλεια του αρχικού κειμένου είναι του Θεόδωρου Βλαχάκη και ο χρωματισμός έχει γίνει από τον Νίκο Χριστοφιλάκη και τον Νίκο Παγώνη.
Το δεύτερο τεύχος έχει τον τίτλο «ΗΡΑΚΛΗΣ» και διηγείται την ιστορία του μυθικού ήρωα, με έναν πιο… χιουμοριστικό τρόπο. Οι γονείς θα πρέπει να προσέξουν λιγάκι βέβαια, καθώς το κόμικς δεν είναι παιδικό (και ούτε ενδείκνυται για εκμάθηση της μυθολογίας)…
Η ποιότητα της νέας έκδοσης είναι πολύ καλή. Αν και ένας προσεκτικός και έμπειρος αναγνώστης θα καταλάβει ότι πρόκειται για σκαναρισμένες σελίδες της αρχικής έκδοσης, εντούτοις αυτό περνάει απαρατήρητο για τους πολλούς καθώς έχει γίνει πολύ προσεκτική επεξεργασία. Το εξώφυλλο είναι σκληρό (μάλλον από χαρτί 120gr) και οι εσωτερικές σελίδες γυαλιστερές με σωστούς χρωματισμούς. Οι συνολικές σελίδες του τεύχους είναι 52, ενώ το μοναδικό «αρνητικό» που μπορεί να βρει κάποιος που θέλει να αγοράσει "Το Βήμα" μόνο για το κόμικς, είναι η τιμή της εφημερίδας (η έκδοση με τις προσφορές στοιχίζει 4,25 ευρώ).
Επόμενο τεύχος: ΙΑΣΟΝΑΣ.

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...