Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Νέες εκδόσεις 490 - Το πεπρωμένο του Μίλτου Περσίδη #1


Φλεβάρης του 1989. Ο διάσημος φωτορεπόρτερ Μίλτος Περσίδης ετοιμάζεται να βουτήξει στο παρελθόν. Στο δικό του παρελθόν και της οικογένειάς του. Θυμάται τη μητέρα του που, ένα καλοκαίρι του 1969, έβαλε αυτόν και τα δύο αδέλφια του σ’ ένα τρένο και τα έστειλε να κάνουν διακοπές στην όμορφη Σαχμιδόπολη, στο σπίτι του αδελφού της. Ήταν και η τελευταία φορά που την είδε. Θυμάται το θείο Ρηγίνο και την αλλόκοτη, ρέμπελη ζωή του. Θυμάται και το Νώντα Χατζηπερσίδη, τον αδελφό του παππού τους που τύγχανε να είναι ο «πλουσιότερος γάτος στον κόσμο» και που κατά καιρούς τους έπαιρνε όλους μαζί στα ταξίδια που έκανε σε όλον τον κόσμο. Θυμάται τόσα πολλά μικρά και μεγάλα περιστατικά, τόσα διαφορετικά πρόσωπα, από μια ζωή μεγαλύτερη κι απ’ τη φαντασία. Ο Μίλτος Περσίδης όμως πρέπει να πάρει μια σημαντική απόφαση. Έχει έρθει η ώρα να επιστρέψει στη Σαχμιδόπολη μετά από οχτώ χρόνια και να λύσει ένα μυστήριο. Το μυστήριο που θα ξεκλειδώσει μια σειρά από πόρτες που κανείς δε θέλησε ή δεν τόλμησε να παραβιάσει. Γιατί αυτό είναι το πεπρωμένο του.

Εκδότης: Phase Productions
Αριθμός σελίδων: 52
Ημερομηνία έκδοσης: Αύγουστος 2013
Τιμή: 4,90 ευρώ


Σαφείς οι επιρροές από τον κόσμο του Disney, με ένα πλούσιο θείο, τον Νώντα Χατζηπερσίδη, που βαδίζει στα χνάρια του Σκρουτζ Μακ Ντακ, έναν δεύτερο νεότερο και ανέμελο θείο (Ρηγίνος) με τα χαρακτηριστικά του Ντόναλντ και τα τρία μικρά ανίψια (Μιλτιάδης, Ξενοφών, Νεκτάριος) σε ρόλους που θυμίζουν τους Χιούι, Λιούι και Ντιούι. Πολύ ενδιαφέρον σενάριο και ξεχωριστή εικονογράφηση από δυο φίλους που αγαπούν τα κόμικς και αυτό φαίνεται σε κάθε σελίδα του εγχειρήματός τους. Ευχόμαστε καλές πωλήσεις!


Ο Βασίλης Χειλάς για τον σχεδιαστή της σειράς, Άγγελο Κωνσταντίνου
Ο Άγγελος, έχοντας αγνοήσει κάθε επιρροή από σύγχρονες και διαδεδομένες γραμμές και σχολές, καταφέρνει με το γνήσιο ερασιτεχνισμό και μεράκι που διαθέτει να θυμίζει εκείνους τους απίστευτους πιονιέρους που δημιούργησαν τους πρώιμους funny animal χαρακτήρες, πάνω στους οποίους στήθηκε όλο το οικοδόμημα των κόμικς. Για μένα η επιστροφή στις ρίζες είναι το μόνο που μπορεί να αναστήσει το μέσον αυτό και κάπου εκεί στοχεύει και ο “Μίλτος Περσίδης” – και ως περιεχόμενο και ως φόρμα.

Ο Άγγελος Κωνσταντίνου για το συγγραφέα της σειράς, Βασίλη Χειλά
Ο Βασίλης σκέφτεται, ζει, αναπνέει και τρώει κόμικς για πρωινό… Γνωρίζοντας το Μέσο όσο λίγοι, στήνει μια ιστορία εξαιρετικά ανθρώπινη (με το… γατίσιο τρόπο) και συναρπαστική. Έχοντας σαν “όπλο” μια ιδέα αρχικά πρωτοποριακή (όπως θα διαπιστώσει κανείς διαβάζοντας) δεν είναι λίγες οι φορές που δημιουργεί αγωνία με την αντισυμβατική “cliffhanger” αφήγησή του.

Για να επικοινωνήσετε με τους δημιουργούς – για να τους βρίσετε και ό,τι άλλο:
hillades@yahoo.gr (Βασίλης Χειλάς)
angeloskonstantinou@hotmail.com (Άγγελος Κωνσταντίνου)


2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...