Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Νέες εκδόσεις 486 - Μίκυ Μάους #2460-2461


Aυτό είναι το τελευταίο τεύχος του Μίκυ Μάους!
...?...

Ο θείος Σκρουτζ αγοράζει ένα παλιό εργοστάσιο της Λιμνούπολης, την Βιομηχανουργική, και ανακοινώνει ότι στις εγκαταστάσεις της θα παρασκευαστεί το νέο, επαναστατικό προϊόν Ρομπολαστέξ! Φιλοδοξία του; Να κατακτήσει τις αγορές σε ολόκληρο τον κόσμο και να στείλει τον Ρόμπαξ στην… ψάθα!
Ακόμη… Ο Μαύρος Πητ θυμάται ότι η πρώτη φορά που το έσκασε από την φυλακή ήταν όταν ακόμα πήγαινε στην πρώτη δημοτικού!
Τέλος… Η Λιμνούπολη παίζει μπάλα! Από τον θείο Σκρουτζ μέχρι την γιαγιά Ντακ, όλο το βαρύ πυροβολικό της Λιμνούπολης και οι μεταγραφές της από το εξωτερικό, Γκούφυ, Μαύρος Πητ και ο ορεσίβιος Τζιμ ο Τρομερός κατεβαίνουν στο γήπεδο και είναι έτοιμοι να σκοράρουν!

Κυκλοφορεί από σήμερα, Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, σε όλη την Ελλάδα το τελευταίο τεύχος του Μίκυ Μάους, σύμφωνα και με την σελίδα του περιοδικού στο facebook. Το συγκεκριμένο τεύχος θα βρίσκεται στα περίπτερα για δυο εβδομάδες, καθώς πρόκειται για τεύχος με διπλή αρίθμηση.
Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο τεύχος, εντελώς συνηθισμένο κατά τα άλλα. Οι εκδότες απέφυγαν τους δραματικούς τόνους και εδώ, όπως και στο "Κόμιξ", δείχνοντας πως μάλλον δεν είχαν προετοιμαστεί για αυτή την απότομη διακοπή. Υπάρχει και εδώ ένας λιτός επίλογος του Χρήστου Τερζόπουλου (ακριβώς ο ίδιος που είχε μπει και στο "Κόμιξ"), ενώ δεν διαφημίζεται επόμενο τεύχος.
Όλα δείχνουν, λοιπόν, πως αυτό είναι το τέλος. Δεν είναι εύκολο να το πιστέψει κανείς και φαντάζομαι ότι οι φανατικοί αναγνώστες του περιοδικού θα συνεχίσουν να πηγαίνουν για λίγο καιρό, κάθε Παρασκευή, στο περίπτερο και θα ψάχνουν να βρουν τους αγαπημένους τους ήρωες.
Το χειρότερο απ' όλα, όμως, είναι που τα μικρά παιδιά δεν θα έχουν πλέον μια όμορφη επιλογή διασκέδασης σαν κι αυτή...
Εμείς, απλά συνεχίζουμε να ελπίζουμε ότι τα περιοδικά αυτά θα επανεμφανιστούν σύντομα στην αγορά, ίσως μέσα από κάποιο άλλο εκδοτικό σχήμα. Μέχρι τότε, υπομονή...

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

2 σχόλια:

  1. Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι, πως υπάρχει ενδιαφέρον από άλλους εκδοτικούς οίκους σχετικά με τα δικαιώματα. Όλοι ελπίζουμε σε μία νέα έκδοση σύντομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι! Όμως ας είμαστε ρεαλιστές... Πιστεύω ότι τέτοια ποικιλία και ποιότητα εκδόσεων δεν πρόκειται να δούμε ξανά. Και πρέπει, επίσης, να μην ξεχνάμε πόσο σκληρή είναι η Disney με τα δικαιώματα. Δύσκολο να βρεθεί αυτή τη περίοδο Έλληνας εκδότης που να μπορεί να διαθέσει τόσα χρήματα...

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...