Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Εμείς προτείνουμε... 207 - Αίμα στο αίμα (Αστυνομικό μυθιστόρημα)


Δύο αταίριαστοι ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης οδηγούνται σε μια συνεργασία που τη σκιάζει η προδοσία. Ο ένας είναι πληγωμένος και εσωστρεφής, ο άλλος φιλόδοξος και ασυγκράτητος. Ο πρώτος γοητεύεται από μυστηριώδεις και περίπλοκες υποθέσεις που δεν επιδέχονται εύκολες λύσεις, ο δεύτερος προτιμά σκληρές υποθέσεις και την άμεση αντιπαράθεση στο πεδίο της μάχης. Ανάμεσα στους δύο ντετέκτιβ αναπτύσσεται μια απροσδόκητη φιλία, που ενισχύεται όσο ασχολούνται με μια σειρά από μυστηριώδεις υποθέσεις… μια μοναχική μετανάστρια από το Μεξικό που βρίσκεται απαγχονισμένη σ' ένα πάρκο· ένας άγριος πόλεμος συμμοριών που ξεσπά με αφορμή τον φόνο του λάθος ανθρώπου· μια ατίθαση μαθήτρια που κατορθώνει να βρίσκεται διαρκώς σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.
Άλλοτε τρυφερό, άλλοτε σκληρό, άλλοτε αφοπλιστικά χιουμοριστικό, το "Αίμα στο Αίμα" μυεί τον αναγνώστη στην παλλόμενη δυναμική της αυθεντικής Νέας Υόρκης συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο την καταιγιστική δράση με τη διεισδυτική αποτύπωση των πιο ευαίσθητων αλλά και των πλέον σκοτεινών πτυχών της ανθρώπινης ύπαρξης.

Ο Edward Conlon είναι ντετέκτιβ της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης (NYPD) και απόφοιτος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά The New Yorker και Harper’s και κείμενά του έχουν συμπεριληφθεί στην ανθολογία The Best American Essays. Έχει γράψει το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα Blue Blood που κέρδισε το βραβείο National Book Critics Circle Award, συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των αξιοπρόσεκτων βιβλίων (Notable Books) των New York Times, καθώς και στον κατάλογο των μπεστ-σέλερ της ίδιας εφημερίδας.

Συγγραφέας: Edward Conlon
Μετάφραση: Θανάσης Ζάβαλος
Σελίδες: 728
Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.
Χρώμα: Μονόχρωμο
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-461-554-4
Τιμή: €18,80
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...