Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Μέχρι και ο... Μπάτμαν έτρεξε στον Μαραθώνιο της Αθήνας


Με ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκε ο 31ος Κλασσικός Μαραθώνιος Αθηνών. Μάλιστα, την παράσταση έκλεψε -ανάμεσα σε άλλες εμφανίσεις- ο Μπάτμαν, ο οποίος ήρθε στη χώρα μας κατευθείαν από την Γκόθαμ...

Με τη συμμετοχή 31.000 δρομέων που αποτελεί ρεκόρ για τα δεδομένα της διοργάνωσης και έναν εντυπωσιακό αριθμό θεατών, πλημμύρισε το κέντρο της Αθήνας χθες, Κυριακή, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του 31ου Κλασικού Μαραθώνιου. Το μήνυμα αλληλεγγύης που δόθηκε για την «ΕΛΕΠΑΠ» και την «ΦΛΟΓΑ» αυτή την χρονιά ήταν πιο ηχηρό από ποτέ.
Μεγάλος νικητής του 31ου Κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας είναι ο Κενυάτης, Γέγκο Χίλαρι, ο οποίος έκοψε το νήμα στο Παναθηναϊκό Στάδιο χαμογελώντας, με χρόνο 2:13.59 (ατομικό ρεκόρ). «Η Αθήνα είναι η τυχερή μου πόλη», τόνισε ο νικητής μετά τον τερματισμό του. O επίσης Κενυάτης, Ντίξον, ήρθε δεύτερος.
Πρώτος Έλληνας, που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης με 2:23.59, δεύτερος ήταν ο Κώστας Πούλιος και τρίτος ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος.
Στις γυναίκες πρώτη πέρασε από το σημείο του τερματισμού η Κενυάτισσα Ρότιτς με χρόνο 2:41.40. Στη δεύτερη θέση ήταν η Ουκρανή Σβιτλάνα Στάνκο. Πρώτη Ελληνίδα η Μάγδα Γαζέα με χρόνο 2.46.03.
Όσον αφορά στα 10 χλμ στους άνδρες πρώτος βγήκε ο Ρώσος, Ισκάντερ Ιαντγκάροφ, ενώ στις γυναίκες η Αναστασία Καρακατσάνη. Την πρώτη θέση στην κούρσα των 5 χλμ. κατέλαβε ο Κώστας Νακόπουλος και στις γυναίκες η Κατερίνα Μερούση.
Εκτός, όμως, από τους αθλητές, στη μεγάλη διοργάνωση έτρεξαν μεταξύ άλλων και δεκαπέντε διάσημοι Έλληνες, μετά από πρόσκληση της WIND, επίσημου χορηγού του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών και ονομαστικού χορηγού των αγώνων 5 και 10 χλμ., ως πρεσβευτές της «ΕΛΕΠΑΠ» και της «ΦΛΟΓΑΣ».
Πρόκειται για τους Εύα Αντωνοπούλου, Ναταλία Δραγούμη, Νίκη Κάρτσωνα, Σία Κοσιώνη, Μαρία Κουσούνη, Μαρία Μπακοδήμου, Μαρία Μπεκατώρου, Αλέξανδρος Παπανδρέου, Νικολέτα Ράλλη, Φώτης Σεργουλόπουλος, Εύη Φραγκάκη καθώς και οι Ολυμπιονίκες του ανσάμπλ στο Σύδνεϋ, Ειρήνη Αϊδινή, Εύα Χριστοδούλου, Χαρά Καρυάμη και Κλέλια Πανταζή.
Με την ενεργό συμμετοχή τους στην WIND Running Team στήριξαν το έργο της «ΕΛΕΠΑΠ» για τα παιδιά με αναπηρία καθώς και της «ΦΛΟΓΑ», για παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες. Σημειώνεται πως για κάθε «πρεσβευτή», η WIND προσέφερε στα ιδρύματα το ποσό των 1.000 ευρώ.

protothema

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...